Ruši se ruglo na Pofalićima, na toj lokaciji MUP dobija novu zgradu

pofalici nedovrsena zgrada vodovoda foto faktor''Ovu godinu ispraćamo samo dobrim vijestima. Nakon više od 30 godina još jedno gradsko ruglo pretvaramo u lijepo uređen i svrsishodan prostor'', rekao je premijer Uk

Nihad Uk, premijer Vlade Kantona Sarajevo, najavio je kako će na Pofalićima biti izgrađena nova zgrada MUP-a Kantona Sarajevo. Nova zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo bit će izgrađena u ulici Kolodvorska, na području Općine Novo Sarajevo.

Prije nego što se krene sa izgradnjom nove zgrade MUP-a, na ovo lokalitetu biće srušen objekat koji nikada nije završen i već dugi niz godina predstavlja ruglo u tom dijelu grada.

U prisustvu notara jučer je ozakonjena Odluka Skupštine Kantona Sarajevo koja je dala saglasnost na Ugovor o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

''U praksi to znači da ćemo davno započetu građevinsku konstrukciju srušiti i pokrenuti gradnju potpuno novog objekta. Na ovoj atraktivnoj lokaciji Vlada Kantona Sarajevo finansiraće izgradnju dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo'', izjavio je Uk.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top