Sanacija zgrade Općine Stari Grad – počeli radovi na A objektu

opstina stari grad aug.2019Radovi na sanaciji, tj. utopljavanju zgrade Općine Stari Grad prethodnih dana odvijali su se znatno bržom dinamikom. Gotovo da su završeni svi radovi na B objektu gdje je potpuno zamijenjena stolarija, elektroinstalacije i rasvjetna tijela, te se završava postavljanje nove fasade, a u toku je i djelimično uklanjanje skele...

Uporedo, skela je postavljena na Objekat A, gdje se vrši zamjena stolarije na prvom spratu, a također se radi i zamjena elektroinstalacija i rasvjetnih tijela. Istovremeno se vrši postavljanje prvog segmenta fasade - stiropora.

Zamjena stolarije i rasvjetnih tijela urađena je i na Objektu C, odnosno holu Velike sale koji privremeno koriste uposlenici službi u kojima se trenutno izvode radovi. Vrše se i radovi sanacije ravnih krovova, te izgradnja kotlovnice. Rad sa strankama se, i pored otežanih uslova, odvija bez problema.

Inače, zgradu Općine Stari Grad je projektovao arhitekta Zoran Brož koji je za svoj rad dobio Veliku nagradu beogradskog salona arhitekture, kao i republičku Borbinu nagradu za najbolje arhitektonsko ostvarenje u BiH 1980. godine. Te godine zgrada je i useljena, ali je njena funkcionalnost, prema svjedočenjima uposlenika, oduvijek bila upitna. Ratna razaranja i godine koje su prošle učinile su da je objekt danas nefunkcionalan i ne zadovoljava standard energetske efikasnosti, što će biti riješeno ovim projektom.

Općina Stari Grad finansira radove koji se izvode na objektu kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije je 1,9 miliona KM. Radove izvodi firma ITC Zenica.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top