Sarajevo dobija novo moderno multiplex kino na Marijin Dvoru

sarajevo multiplex kino marijin dvor visual

Glavni grad Bosne i Hercegovine će iduće godine dobiti novi multipleks kinematografski kompleks u naselju Marijin Dvor.

Kino Cineplexx će biti opremljen sa najsavremenijom i najmodernijom tehnologijom i raspolagat će sa osam kino dvorana kapaciteta do 1.400 mjesta.

"U partnerstvu sa Upravom Cineplexxa iz Austrije i nesebičnu pomoć menadžmenta Sarajevo Film Festivala, hotelska grupacija Europe je počela sa gradnjom poslovne zgrade povšine oko 5.000m2 neposredno uz hotel Holiday", potvrdio je vlasnik i direktor Europe grupacije Rasim Bajrović.

Naglasio je kako će svečano otvaranje multiplex kina biti upriličeno u junu 2020. godine, kako kaže, na zadovoljstvo građana grada Sarajeva i šire društvene zajednice.

"Etabliranje Cineplexxa u glavnom gradu BiH imat će nemjerljiv doprinos u kulturnom i ekonomskom smislu. Njegov društveni značaj će biti ogroman, jer će omogućiti i SFF-u još brži rast i razvoj u regionu i šire", kazao je Bajrović.

Dodao je da "Cinelpexx internacional, SFF i Europe group stvaraju uvjete da grad Sarajevo bude epicentar kulture, filma, dobre zabave i bržeg razvoja turizma, te da Sarajevo bude prepoznato na karti Europe i svijeta kao jedna od najpoželjnijijih destinacija".

Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija za Sarajevo Film Festival koji služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u ovom dijelu Evrope.

Constatin Fim - Holding GmbH je osnovan 1951. godine u Austriji kao filmska distribucijska kuća. Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je otvoreno prvo kino izvan Austrije - u Bolzanu, u Svejernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju u 48 multipleks i šest tradicionalnih kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji, te od početka juna u Rumunjskoj. S oko 1.500 zaposlenika, Cineplexx kina godišnje posjeti oko 12 miliona posjetitelja.

Hotelska grupacija Europe je najveća domaća grupacija u BiH koja upravlja i aktivno posluje sa pet hotela koji istovremeno mogu primiti i do 1.000 gostiju, a zapošljava više od 300 uposlenika.

(Fena)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top