Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

sarajevski kiseljak fabrika kresevo visual

Sarajevski kiseljak otpočeo je svoju najveću stratešku investiciju - gradnju nove tvornice na području Kreševa. Vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 20 miliona maraka, a s početkom rada punionice planirano je zapošljavanje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama.

"Na pripremi ovog projekta radi se već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. S ponosom moram reći da je ovo vrlo značajan korak za Sarajevski kiseljak i vjerujem prekretnica u daljnjem razvoju kompanije. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete, stoga sam siguran da će naći put do srca naših potrošača", izjavio je predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka Tomislav Slišković.

Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 metara četvornih značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova.

"Ovaj projekat je pred nas stavio nove izazove kako u proizvodnom tako i u marketinškom smislu. Cijela ekipa punom parom, ali i s velikim zadovoljstvom radi na razvoju novog brenda negazirane prirodne mineralne vode koja će zasigurno biti nešto novo u vizualnom i komunikacijskom smislu u odnosu na to na što su kupci do sada navikli. S nestrpljenjem čekamo prve boce s nove proizvodne linije koje se očekuju krajem ove godine, a tada ćemo i široj javnosti predstaviti naš novi brend", istakao je Davor Čičić, direktor Sektora prodaje, marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.

sarajevski kiseljak fabrika kresevo visual 2

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za narednu godinu, saopćeno je iz Sarajevskog kiseljaka.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top