U Čapljini niče stambeni kompleks vrijedan 7 miliona KM

capljina ada bad visual

Na atraktivnoj lokaciju u centru Čapline, u neposrednoj blizini Neretve, niče moderan kompleks ADA BAD u koji će biti uloženo oko 7 mil KM. Investitor je lokalna firma Unijal AC, a trenutno su izgrađene dvije lamele, od ukupno četiri.

"Riječ je o četiri lamele, A, B, C i D. Svaka ima pet spratova i svoj lift. Površina lamela A i B je 3.021 m2, dok lamela C i D imaju 3.570 m² "- istakli su za eKapiju iz firme Unijal AC.

Objašnjavaju nam da su prve dvije lamele A i B gotove, te da su se pojedini kupci već uselili, dok neki pripremaju ugradnju kuhinje i donose stvari.

"Lamele C i D su još u fazi gradnje. Stavljeni su PVC otvori na obje lamele, provedene su elektroinstalacije, trenutno se radi estrih u lameli C. Planirani rok završetka je za oko 8 mjeseci" - ističu.

Lamela A ima ukupno 14 stanova, od prvog do četvrtog sprata su po tri stana na svakom spratu, dva dvosobna i jedan jednosobni. Na petom su dva dvosobna stana, od kojih je jedan veliki od oko 150 kvadrata.

"Lamela B ima 19 stanova, od prvog do četvrtog sprata su po četiri stana na spratu, jedan dvosobni i tri jednosobna. Na petom su tri stana, dva dvosobna i jedan jednosobni" - kaže investitor.

Lamela C ima 15 stanova, na svakom spartu po tri stana - dvosobni, trosobni i jednosobni.

Lamela D ima 18 stanova, od prvog do četvrtog su po četiri stana na spratu, dva dvosobna i dva jednosobna. Na petom su dva velika stana, trosobni od oko 150 i dvosobni od oko 100 kvadrata.

Investitor nam kaže da lamele A i B ima po dva poslovna prostora, svaki površine od 55 m2.

"Lamela C ima jedan poslovni prostor od 110 m2, a lamela D, takođe jedan od 90 m² "- dodaje.

Prostor oko zgrada ima 150 parking mjesta. Neka su dijelom dovršena, dok je dio još u fazi izgradnje.

"Oko zgrada je popločana šetnica, dio zelene površine je uređen, a drugi dio u izgradnji. Ispod zgrada je planirana izgradnja igrališta za male sportove - košarka, nogomet, rukomet... Nasuprot zgrada je u planu izgradnja vrtića" - kaže.

Prvoklasni materijali u izgradnji

Investitor objašnjava da u izgradnji koriste prvoklasni građevinski materijal - cigla poroterm, JUB izolacije, Cika materijal, karemika prve klase, PVC Salamender i Wingo, sobna vrata od punog drveta u bijeloj boji-plastificiranja, sanitarije od prvoklasnih proizvođača, protuprovalna ulazna vrata.

Takođe, provedena je internet konekcija, kao i klasična kablovska mreža za radio i TV. Svaki ulaz ima interfon i osvjetljenje na bazi prolaznih senzora. Ispred ulaza je parterno uređenje od visokokvalitetnih betonskih pločica .

Osim Unijal AC iz Čapljine koji je investitor kompleksa ADA BAD, u projektu učestvuju i sljedeće firme - Atrius iz Živinica kao projektant, Jelić iz Čapljine kao izvođač građevinske konstrukcije, elektroinstalacije radi Elpro iz Čapljine, PVC otvore i ALU bravariju radi sarajevska Ingra i Kristal Komerc iz Konjica.

"Završne radove moleraja izvodi sarajevska Inea, instalacije za vodovod i kanalizaciju radi Jurković iz Ljubuškog, parterno uređenje čapljinski Rotim. Tu je još firma Bitas iz Mostara koja radi završne radove krovne instrukcije, dok liftove ugrađuje Miles iz Čitluka" - ističu iz firme Unijal AC.

(eKapija.com)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top