U funkciji streljana u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“

streljana novo sarajevoNačelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo obišao je sa saradnicima obišao streljanu u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“, Dječiju kuću, te ambulantu i MZ Hrasno brdo gdje se izvode finalni građevinsko zanatski radovi.

Tokom obilaska streljane u Sportskoj dvorani „ Novo Sarajevo“ ustanovljeno je da je u ovom prostoru moguće održavanje svih takmičenja koja su u organizaciji Međunarodne streljačke federacije (ISSF). Nabavljena je najsavremenija oprema za zračno oružje i ugrađena oprema „SIUS“. Tehničke karakteristike ugrađenih meta zadovoljavaju uslove kako za treninge, tako i za takmičenja.

U Dječijoj kući izvode se radovi u multifunkcionalnoj-kino sali i dijelom u biblioteci (gips-kartonski, molersko-farbarski, podopolagački radovi, zidne obloge). Predviđena je nabavka i ugradnja rasvjetnih tijela u cijelom objektu, izrada i postavljanje vizuelnih komunikacija, kao i izrada i ugradnja projektovane ugradbene opreme. Završetak svih radova se očekuje u narednom periodu nakon čega će biti pokrenuta procedura tehničkog prijema i pribavljanja odobrenja za upotrebu.

U završnoj fazi su i radovi na izgradnji ambulante i MZ Hrasno brdo u ulici Varaždinska. Projekat se realizira u cilju omogućavanja kvalitetne primarne zdravstvene zaštite stanovnika naselja Hrasno brdo, a ujedno će se riješiti i dugogodišnji problem neadekvatnog prostora MZ „Hrasno brdo“.

Nakon obilaska održan je sastanak sa predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo kako bi se sinhronizovale aktivnosti na što bržem završetku projekata koji su u finalnoj fazi realizacije.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top