U toku revizija projekta za izgradnju novog bazena u Bihaću

bazen bihac visual

Uklanjanje građevinskih ostataka starog bazena u Bihaću, unutar školskog centra u Prekounju, konačno je počelo.

Radovi su počeli nakon završetka postupka javnog nadmetanja - licitacije za otkup čelične konstrukcije. Izvođač radova ima rok od 30 dana za završetak radova čime se otvora prostor za nadolazeće korake u ovom procesu, objavio je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

"Želim obavijestiti javnost da je glavni projekat za izradu sportsko-rekreativnog bazena dovršen, te je trenutno u fazi revizija projekta kako bismo osigurali potpunu usklađenost s najvišim standardima. Nakon završetka procesa revizije, slijedi izdavanje građevinske dozvole za cijeli projekt, što ćemo uz podršku naših stručnih službi, siguran sam brzo završiti. Nakon toga, ostaje nam da pokrenemo postupak javne nabavke za odabir izvođača radova na izgradnji novog školskog sportsko-rekreativnog bazena", poručio je.

Zahvalio se svima koji pridonose i podržavaju ovaj izuzetno važan projekt za građane Bihaća.

Podsjetimo, nakon raspisanog javnog konkursa u decembru 2021. godine, Grad Bihać je u aprilu 2022. odabrao idejno rješenje za izgradnju bazena u okviru školskog kompleksa Prekounje u Bihaću.

"Imovinsko-pravni odnosi su riješeni, što je jako bitno", rekao je gradonačelnik Sedić.

Kroz budžet JU obezbijeđena su sredstva za izradu glavnog projekta, a kroz budžet Grada obezbijeđena su sredstava za prvu fazu realizacije projekta. U prvoj fazi se predviđaju radovi na sanaciji postojeće konstrukcije, postavljanje termalnog lima te izgradnja dva bazena, i to jedan za treninge plivanja dužine 25 metara i drugi za učenje plivanja dužine oko 20 metara, ali dinamične dubine, kako bi bio pristupačan raznim uzrastima.

Također, Vlada Federacije BiH usvojila je u decembru prošle godine program utroška sredstava u iznosu od 2,5 miliona KM u svrhu izgradnje sportsko-rekreativnog bazena u Bihaću, a koju provodi Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju Bihać. Sredstva će biti raspoređena za troškove nabave materijala i izvođenje radova (zemljani, betonski i ab radovi, armirani radovi, čelična konstrukcija, zidarski, izoiaterski, gipskartonski radovi, krovopokrivački, limarski i bravarski radovi).

Sredstva će se prenositi sukcesivno na račun implementatora odobrenog projekta u najmanje dvije tranše. Prva tranša u postotku do 50 posto će se uplatiti u skladu s dostavljenim predmjerom radova za izgradnju sportsko-rekreativnog bazena.

(akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top