U Vogošći planirana izgradnja novog stambenog naselja sa sportskim sadržajima

vogosca rp gradina 2

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Vogošća jednoglasno su u formi Nacrta usvojene Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "Gradina 2".

Ovim regulacionim planom predviđena je izgradnja još jednog stambenog naselja na području ove općine.

Na atraktivnoj lokaciji u MZ Svrake planirana je izgradnja 80 individualnih stambenih objekata i sportsko - rekreativnih sadržaja.

Nacrtom Regulacionog plana "Gradina 2" na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, pored planirane izgradnje spomenutih 80 individualnih stambenih objekata spratnosti P+1, planirana je i izgradnja četiri objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2, tu su još i dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije a planirana je i izgradnja saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture.

Investitora i finansijer ovog projekta je firma Emar Al Bosna d.o.o. Sarajevo koja je za izradu Plana izgradnje izdvojila 20.000,00 KM.

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, izradio i dostavio Općini Vogošća Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Gradina 2" i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Gradina 2".

Nakon usvajanja, Nacrt odluke "Gradina 2" upućen je u Javnu raspravu koja će trajati mjesec dana.

Podsjećamo, prostor Regulacionog plana "Gradina 2" nalazi se na teritoriji općine Vogošća na nadmorskoj visini oko 740 m nadmorske visine. Ukupna površina obuhvata iznosi oko 7,56 ha, dok ukupna dužina obuhvata iznosi oko 1388,09 m.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top