Uskoro izgradnja doma zdravlja na Bjelašnici

bjelasnica sportski centarOpćina Trnovo ima veliki razvojni potencijal i svi urbanistički projekti koji se realizuju i koji će se realizovati su u potpunosti u skladu s infrastrukturnim projektima KS-a. Kako je istakao Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo, zbog pandemije koronavirusa upitno je da li će realizacija velikog broja projekata započeti ove godine.
Ključni projekti za Trnovo u predstojećem periodu su izgradnja poslovno-sportskog centra, kao i ulaganje u obnovljive izvore električne energije.

''U ova dva projekta Općina treba da investira oko 40 miliona KM'', rekao je načelnik Berilo te zamolio Vladu KS-a da s određenim sredstvima sufinansira realizaciju ovih ključnih kapitalnih projekata kakav je izgradnja poslovno-sportskog centra.

Pored ovog projekta, neki od projekata na kojima se planira nastaviti raditi su parcelacija Tušila, rekonstrukcija putne infrastrukture, realizacija UP Kolijevka, UP Babin do, UP Gornja Grkarica, izgradnja memorijalnog centra Proskok.

Istaknuto je i kako će urbanistički projekti Kolijevka, Babin do i Gornja Grkarica, nakon realizacije, imati različite ljetne i zimske sadržaje - ergele, igrališta, terene, biciklističke staze, kao i staze za jahanje.

Također je dogovoreno da se poduzmu konkretne aktivnosti na zajedničkoj izgradnji doma zdravlja na lokalitetu Bjelašnice. Naglašeno je i kako je Općina Trnovo bogata prirodnim resursima, zbog čega će se posebno obratiti pažnja na ekološke aspekte ovih projekata.

''O ovakvim projektima i planovima je potrebno razgovarati jer se treba misliti i o periodu koji dolazi nakon krize, posebno zbog činjenice po kojoj je realizacija razvojnih projekata jedan od načina za ublažavanje posljedica pandemije po ekonomiju KS-a'', istakao je Mario Nenadić, premijer KS-a. Izrazio je i spremnost cjelokupne Vlade Kantona Sarajevo da pruži konkretnu podršku za realizaciju nekih od prezentiranih projekata.

(Oslobođenje)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top