Uskoro obnova vrtića “Kolibri” u Novom Sarajevu

vrtic kolibri nov.2023Vrtić „Kolibri“, koji je 30 godina u ruševnom stanju uskoro će biti u potpunosti rekonstruisan. Prostor vrtića nalazi se u sklopu poslovnog objekta u ulici Kolodvorska 11 u naselju Pofalići, a projektom koji je finansirala Općina Novo Sarajevo, planirano je formiranje 7 odgojnih jedinica sa pratećim sadržajima.

Na osnovu potpisanog Sporazuma o reguliranju međusobnih prava i obaveza između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU „Djeca Sarajeva“, nosilac projekta rekonstrukcije vrtića je Grad Sarajevo koji će u toku ove sedmice raspisati tender za odabir izvođača radova.

Ukupna vrijednost projekta je 2.800.000 KM, od čega Grad Sarajevo izdvaja 1.750.000 KM, resorno Ministarstvo 650.000 KM, te Općina Novo Sarajevo 150.000 KM.

Maksimalni kapacitet vrtića “Kolibri” je 200 djece uzrasta od 3 do 7 godina uzimajući u obzir ukupnu površinu odgojnih jedinica i maksimalni broj djece u odgojnim grupama, a u skladu sa osnovnim pedagoškim i zdravstveno-higijenskim uslovima.

Nakon rekonstrukcije objekta, isti će biti predan na korištenje JU „Djeca Sarajeva“.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top