VIDEO - Izgradnja prve privatne bolnice u Sarajevu

opca bolnica asa sarajevo maj 03 23 1

Izgradnja bolnice, odvija se prema utvrđenom terminskom planu. Otvaranje ove visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu ove godine.

Bolnica će biti smještena na 7 spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala a osigurati će radna mjesta za oko 400 uposlenika.

Pored savremene i efikasne zdravstvene usluge za sve bh. građane, jedan od glavnih ciljeva je kreirati okruženje za obrazovanje i usavršavanje mladih ljudi u oblasti zdravstva, kroz najbolje uslove za edukaciju unutar same ustanove te aktivnu saradnju sa bosankohercegovačkim i međunarodnim univerzitetima.

Buduća bolnica ima za cilj okupiti zdravstvene stručnjake iz različitih oblasti i biti poželjno mjesto za rad, učenje i usavršavanje ljekara i svih medicinskih profesionalaca drugih profila.

Ova po mnogo čemu jedinstvena zdravstvena ustanova sa najsavremenijom opremom i vrhunskim stručnjacima, nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge, gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu.

U nastavku pogledajte trenutno stanje na gradilištu:

(sa-c.net/ 4Life)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top