VIDEO - Izgradnja TC Bingo i proširenje ulice Džemala Bijedića

05 bingo centar sarajevo jun 15 20

Pripremni radovi za rekonstrukciju i proširenje ulice Džemala Bijedića u Sarajevu sa dvije na četiri trake su u toku.

Radi se zamjena podzemnih instalacija i proširenje same saobraćajnice, kako bi sve bilo spremno za asfaltiranje prvih 900 metara saobraćajnice u novom profilu sa četiri trake.

Ulica Džemala Bijedića vodi od naselja Čengić Vila u Novom Sarajevu do Stupa u općini Ilidža i sastavljena je od nekoliko povezanih krakova.

Uz navedenu saobraćajnicu je u toku izgradnja impozantnog poslovnog objekta koji se prostire na 44.584 kvadratna metra. Od ukupne površine, objekat zauzima 21.600 kvadratnih metara, a ostalih 17.400 je predviđeno za vanjski parking sa 294 mjesta, zelenu površinu i saobraćajnicu ispred objekta.

Poslovni objekat namijenjen je za trgovinu, kulturu i zabavu, a sastoji se od podruma i prizemlja. U podrumu se nalazi podzemno parkiralište površine 13.700 kvadratnih metara, sa 370 parking mjesta, što sa podzemnom garažom čini ukupno 664 parking mjesta.

U prizemlju će biti hipermarket površine 10.700 kvadratnih metara, restoran sa galerijom i vanjskom terasom 1.200 kvadratnih metara, te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj na površini oko šest hiljada kvadratnih metara. Duž cijelog centra će biti šetalište površine 1.440 kvadratnih metara. Ovaj kompleks je planiran da bude mjesto okupljanja, shoppinga i zabave za veliki broj ljudi.

U nastavku pogledajte video prilog:

(sa-c.net / 4Life)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top