VIDEO - Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka

spk bukovcic tz visual yt scr

Na jesen iduće godine u Tuzli će početi izgradnja rezidencijalnog naselja, a vrijednost investicije je okvirno 50 miliona konvertibilnih maraka.

Tuzlanska kompanija Deling invest u jesenjem periodu 2021. godine počet će realizaciju projekta rezidencijalnog naselja koje je predviđeno na predjelu Bukovčić iznad kompleksa panonskih jezera.

Kako su kazali iz Deling investa, vrijednost cjelokupne investicije je okvirno 50 miliona konvertibilnih maraka, a trenutno su u toku administrativne procedure koje su nakon idejnog rješenja prvi korak ka zvaničnoj realizaciji projekta.

Rezidencijalno naselje sačinjavat će stambeno-poslovni sadržaji na površini od 24 hiljade kvadratnih metara prodajnog prostora. Također, predviđena je izgradnja luksuznog hotela sa bazenom na krovu i panoramskim restoranom, kao i sportski tereni, market, apoteka i pekara koji će dodatno upotpuniti ambijent.

Većinu zemljišta investitor je već kupio, a od određenih renti benefite će osjetiti i Gradska uprava Tuzle.

Ovaj projekt izuzetno značajnim smatra i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je istaknuo da je izgradnja planirana iznad ulice prema Univerzitetskom kliničkom centru, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle.

On je kazao da zemljište predstavlja jedan od najvažnijih faktora razvoja grada, pod uslovom da se njime pravilno upravlja te da dobro upravljanje podrazumijeva ekspertno znanje i neprekidni rad velikog tima.

"Kontinuirano radimo na urbanističkoj regulativi, rješavanju imovinsko-pravnih problema na zemljištu, stvaranju uslova za privlačenje što više investicija te izdavanju urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, što je složen posao. Za jednu zgradu, u toku pripreme za gradnju i u toku gradnje, vezano je oko 50 malih i srednjih preduzeća i mnogo radnika dakle, gradnja je direktno vezana za broj radnih mjesta. Osim toga, investitori u budžet grada uplaćuju rentu, čija je zakonom određena namjena održavanje i gradnja komunalnih objekata", kazao je Imamović.

On je naveo da je od renti koje su u gradski budžet uplatili investitori zgrada dosad izgrađeni drugo slano jezero, slani vodopadi, Trg slobode, stotine kilometara lokalnih puteva i drugi komunalni objekti.

(klix.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top