Započeli radovi treće faze izgradnje zgrade na Šipu

rusevinci sip centar okt 2019

Radnici građevinske firme „ITC Zenica“ su, tokom proteklog perioda, započeli sa radovima na trećoj fazi projekta izgradnje zgrade na Šipu u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.

Za realizaciju ove faze pomenutog projekta, na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, kao finansijer projekta, i generalni direktor pomenute građevinske firme Suvad Isaković, Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 768.750 KM.

U posljednjoj fazi realizacije ovog projekta planirani su unutrašnji završni radovi poput montaže sanitarija, elektro opreme, moleraj..., te postavljanje termoizolacione fasade, kao i vanjsko uređenje oko objekta. Okončanje ovih radova kao i završetak izgradnje objekta za „ruševince“ je planiran do kraja ove ili najkasnije do proljeća naredne godine.

Općina Centar je za realizaciju svih faza ovog projekta, u kojem će biti 23 stambene jedinice za smještaj onih koji imaju status „ruševinaca“, iz svog budžeta izdvojila 1.690.000 KM.

U prvoj fazi projekta, za šta je Općina iz svog budžeta izdvojila 505.300 KM, završen je najveći dio grubih građevinskih radova na objektu, sa krovnom armirano-betonskom pločom na koju je postavljena hidroizolacija. Zatim je urađen razvod kišne kanalizacije kao i radovi koji su neophodni kako bi se objekat zaštitio od vanjskih uticaja, posebno tokom zimskih mjeseci van građevinske sezone.

U drugoj fazi projekta, za čiju realizaciju su obezbijeđena sredstva rebalansom budžeta Općine Centar u iznosu od 413.000 KM, urađeno je zidanje unutrašnjih zidova i njihovo mašinsko malterisanje, postavljen je estrih, ugrađena je vanjska PVC stolarija. Također su završeni grubi razvodi unutrašnjih instalacija, te je ugrađeno požarno stepenište.

Načelnik Ajnadžić je potpisao i ugovor sa predstavnikom firme „Konkrit“ d.o.o. Sarajevo, koja je zadužena za nadzor pomenutih radova.

Ovo je drugi objekat čiju izgradnju finansira Općina Centar koja je prethodno realizovala izgradnju zgrade u Ulici Sepetarevac za smještaj 15 „ruševinaca“, a za šta je iz svog budžeta izdvojila 1.200.000 KM.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top