Završetak radova na objektu Cesar's Residence krajem juna ove godine

cesars residence mostar apr 2019

Radovi na objektu Cesar's Residence u Mostaru napreduju planiranim tokom, a do završetka radova je ostalo još dva mjeseca, potvrđeno je iz ove kompanije za portal Akta.ba.

"Završetak radova očekujemo 30. juna, dok će sva papirologija biti završena do septembra. Objekat ima 26 stanova od kojih je polovina prodana, a dodali smo još dva penthousea", kazala je Medina Turajlić, glavni inžinjer kompanije.

U toku je postavljanje stiropora debljine 15cm na sjevernoj fasadi gdje je završeno oko 65% radova. Na prizemlju se započelo sa postavljanjem rigips obloga, na prvoj etaži su završene stropne konstrukcije, na etaži 2 su završeni svi mašinski malteri, dok je na etaži 3 u toku mašinsko malterisanje.

Podsjetimo, ukupna bruto površina objekta u koji je uloženo oko sedam miliona KM je 4.921 m2.

U svim stanovima omogućena je implementacija sistema pametne kuće, a budući stanari moći će uživati u zatvorenom bazenu, fitnesu i spa.

"Pored bazena na ovom suterenu bit će smještena i fitness sala, zajedno sa welnessom i spa. Na nivou ove etaže, nalazi se i dvorište koje je koncipirano kao zajedniči prostor za druženje i odmor svih stanara", navodi ona.

Objekat imati i dvorište sa igralištem za djecu orijentisano prema Neretvi, koje je zamišljeno kao zajednički prostor stanara za odmor.

(Akta.ba)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top