Zbog neusvajanja budžeta privremeno se obustavlja izgradnja objekta vrtića „Razigrani dani“

razigrani dani jan 2019

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je danas zajedno sa svojim saradnicima obišao gradilište objekta vrtića „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige do broja 46.

Općina Centar je u okviru prošlogodišnjeg budžeta obezbijedila 1,7 miliona KM za ovu namjenu od čega je utrošen milion, dok je planirano da ostatak sredstava bude iskorišten tokom ove godine.

Zbog neusvajanja budžeta Općine Centar za 2019. godinu radovi na izgradnji ovog objekta će trajati još deset dana nakon čega će biti privremeno prekinuti do obezbjeđenja potrebnih finansijskih sredstava.

"Danas smo se uvjerili da se radovi izvode u skladu sa planiranom dinamikom. Moram reći da izvođač radi iznimno naporno i da je urađeno mnogo posla. Zbog neusvajanja najvažnijeg finansijskog dokumenta Općine Centar donio sam odluku da obustavimo ovaj veoma važan projekat, kao i ostale kapitalne projekte poput vodosnabdijevanja, izgradnje škole na Šipu, završnih radova oko kosog lifta i početka izgradnje Austrijske kuće. Nadam se da ćemo uspjeti usaglastiti naše stavove i da ćemo usvojeni budžet za ovu godinu imati najkasnije za dvadeset dana. Ukoliko se to ne desi, zakon meni kao načelniku daje mogućnost da od 2. aprila ove godine donesem odluku o budžetu Općine Centar", kazao je načelnik Ajnadžić prilikom današnjeg obilaska gradilišta.

Pored zimskim uslova radnici građevinske firme „Unigradnja“ su do sada uspjeli okončati radove na zaštiti građevinske jame i ugradnji armirano-betonskih šipova, te izgradnju armirano-betonske ploče.

"Također smo uspjeli završiti izgradnju vertikalne konstrukcije objekta, odnosno zidova skloništa, nakon čega smo krenuli sa radovima na izgradnji armirano-betonske ploče iznad skloništa, poslije čega slijedi zidanje prizemlja kao i prvog sprata", objasnio je Emir Muftić, šef gradilišta firme „Unigradnja“.

Izgradnju funkcionalnog i novog objekta u kojem će biti smješteno obdanište „Razigrani dani“, zajedno sa Centrom za zdravo starenje finansira Općina Centar koja će za ovaj projekat izdvojiti iz svog budžeta oko tri miliona KM. Uz izgradnju objekta planirano je i vanjsko uređenje koje predviđa parkovski mobilijar i igralište.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top