Značajan iskorak u formiranju IT parka na Šipu

IT park sip studio nonstop visual2

U Općini Centar Sarajevo danas je potpisan ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele zemljišta na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon obavljene javne licitacije prodaje firmi „Infobip BH“ za potrebe izgradnje dva stambeno-poslovna objekta s ciljem formiranja planiranog IT Parka na Šipu. Vrijednost ovog ugovora je 503.000 KM.

U ime Općine Centar kao prodavca ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime firme „Infobip BH“, kao kupca, ugovor potpisao Dino Ibrahimović.

"Meni je drago da smo završili sa ovim administrativnim poslovima, nakon čega nam sada predstoji izdavanje urbanističke i građevinske dozvole. Imam velika očekivanja od ovog projekta i moje mišljenje je da je IT park jedan od najvećih razvojnih projekata za ovu lokalnu zajednicu i šire. U okviru budućeg IT parka svim inženjerima iz općine Centar ćemo, pored zaposlenja, nuditi i mogućnost rješavanja stambenog pitanja, odnosno kupovinu stana uz beskamatni kredit. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je u obavezi da izgradi pristupnu saobraćajnicu do parcela kako bi, kada investitori dobiju odgovarajuće dozvole, mogli započeti sa izgradnjom planiranih objekta, za šta je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva i potpisala ugovor sa predstavnikom Zavoda", objasnio je Ajnadžić.

Općinsko vijeće Centar je usvojilo odluku o provođenju javne licitacije za prodaju ovog zemljišta.

"Zahvaljujem sa načelniku Ajnadžiću koji je već dvije godine uključen u ovaj projekat kao i Općinskom vijeću Centar. Općina Centar je lokalna zajednica koja je pokazala najviše spremnosti od svih nivoa vlasti da pruži podršku IT kompanijama. Naš dugoročni cilj je da zadržimo mlade talente u Bosni i Hercegovini. Svjesni smo da samo radno mjesto nije dovoljno u toj namjeri, ali ćemo mi kao kompanija pružiti sigurno radno mjesto, određene benefite i uslove rada koji se mogu porediti sa najvećim svjetskim kompanijama", izjavio je Ibrahimović.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top