Walls and Floors Showroom

Projekat Walls and Floors Showroom
Investitor Trgošped d.o.o. Kakanj
Projektant Projektni biro Arhitekt d.o.o.
Glavni projektant Sead Hadžibeganović, d.i.a.
Projektant saradnik Sandra Seferagić, MA d.i.a.
Nadzor Sead Hadžibeganović, dipl. ing. arh.
Izvođač Trgošped d.o.o. Kakanj
Lokacija Kakanj
Površina 800 m2
Početak radova 2018.
Završetak radova 2018.
Vrijednost projekta  
Kontakt www.trgosped.ba

Bosnian Flag

Najnoviji izložbeno - prodajni salon / showroom Walls and Floors u gradu Kaknju, jedna od posljednjih investicija firme Trgošed d.o.o. Kakanj, idealno je mjesto da se upoznate sa najnovijim kolekcijama podnih i zidnih obloga za prostore različitih namjena kao i elementima sanitarne opreme modernog dizajna uz pomoć stručnog osoblja.

Unutar 800m² showroom salona slavi se ljepota i raznolikost kolekcija gdje je svaka od njih postavljena u okruženje koje ističe svoje jedinstvene karakteristike. Široki spektar stilova uređenja enterijera su postavljeni u vidu staze koji postepeno otkriva klijentima sav potencijal keramike različitih kolekcija. Različite kolekcije zadovoljavaju različite savremene dizajnerske, tehničke i eko-kompatibilne potrebe gdje se arhitektonski i dizajnerski sektori kombinuju.

Ovaj showroom salon čini vezu između dizajniranih podnih i zidnih pločica sa arhitektima i dizajnerima kao sinonimom za stil, eleganciju i orginalnost. Salon koji je mnogo više od „display area“ dizajniran je da da adekvatne odgovore i ispuni zahtjeve arhitekata, dizajnera i svih klijenata uz pomoć stručnog osoblja. Cilj je okupiti kompletnu struku iz svijeta arhitekture i kroz interesantne projekte pokušati dočarati čarobni svijet nove keramike.

Zamisao novog showroom-a je da se istraži uzbudljiv svijet arhitekture i dizajna enterijera kroz upoznavanje zadnjih i najnovijih trendova u ovom sektoru kao i upoznavanje sa najsavremenijim proizvodima.

Ideja vodilja je bilo formirati moderan i ekskluzivan višenamjenski prostor koji će prezentirati mogućnosti oblaganja podova i zidova kako malih tako i velikih površina za različite namjene prostora. Enterijer showroom-a podijeljen je u nekoliko cjelina. Nakon ulaska u salon otvara se veliki prostor koji će predstavljati prezentacijski prostor sanitarne opreme a čija će se postavka konstantno mijenjati. Taj prostor je ostavljen otvoren iz razloga da se kreativno svakodnevno osmišlja novi dizajn tog dijela salona kako bi posjetitelji uvijek sa vrata prvo uočili nove kolekcije i novu opremu i na taj način bili informisani konstantno o novim trendovima u ovom segmentu dizajna enterijera.

Glavni segment rješenja dispozicije osnove interijera je prožimanje podužno po liniji prostora smještaj uzornih jedinica zasebnih kupatila koje su svojevrsni prezentacijski prostor koji odgovara kupatilima stambenih jedinica. Drugi dio showroom-a predstavljaju slider panoi sa pojedinačnom kolekcijom keramičkih pločica gdje klijenti mogu brzo na jednom mjestu da uporede različite kolekcije koje su pozicionirane jedne pored druge.

Zasebnu cjelinu predstavlja „wood box segment“ salona koji je posvećen oblogama podova od drveta ili imitacije drveta je opremljen velikim brojem različitih kolekcija parketa i laminata. Ako nikad niste razmišljali o drvenim podovima propuštate jedan od najsavremenijih trendova. Sa ovim proizvodima iskusite ljepotu i eleganciju drvenih podova koji se bez problema održavaju i zadržavaju svoje karakteristike kroz vrijeme. Ove drvene obloge su bez ogrebotina i vodootporne a više o njihovim prednostima i dizajnu možete saznati u showroom salonu. Još jedna od cjelina interijera također čine „maksimum ceramics tile box“ koji su prostori znatno veći od uobičajenih kupatila stambenih jedinica koji bi trebali da budu prezentacijski prostor za novu liniju kolekcija maksimum keramičkih pločica koje su dimenzija 240x120cm i 300x100cm. Ove visokokvalitetne, moderne pločice su idealne za zidove i podove prostora različite namjene a poseban akcenat se stavlja na poslovni prostor.

Prijemni recepcijskih pult se nalazi nasuprot glavnog ulaza kod kojeg je organizovana upravljačka struktura salona odnosno showroom-a Walls and floors gdje će biti zaposleni dizajneri koji će raditi na prijedlozima za enterijersko rješenje prostora koji bi se mogli oblagati keramičkim pločicama kao i tzv. „The architect corner“ koji je formiran kao prostor za razgovor eksternih arhitekata koji će svojim klijentima moći prezentirati sve vrste keramičkih pločica koje budu dostupne u showroom-u i koje se specijalno za pojedine projekte mogu zasebno naručiti kako bi projekti dobili neku novu orginalnu notu odnosno nešto što nije viđeno na ovim prostorima. Za video prezentaciju projekata koristit će se sala za sastanke koja je opremljena svom potrebnom tehničkom opremom koja omogućava modernu prezentaciju projekata i povezivanje klijenata sa najnovijim kolekcijama koje predstavljaju svjetski trend u rješavanju dizajna interijera.

Spušteni strop je dizajniran tako da prezentira mogućnost ljepljenja laminatnih podova na plafon kao jednog novog dekorativnog aspekta oblaganja stropova. Ideja je bila podignuti podnu oblogu na plafon kako bi posjetitelji pored razgledanja keramičkih obloga mogli doživjeti i laminatni pod na plafonu. Na taj način se stvara posebna sinergija podnih obloga sa oblogama stropa koja kod klijenata stvara osjećaj jedinstva prostora i materijala.

Pored uobičajene upotrebe keramičkih pločica za sanitarne prostore pokušava se klijentima prezentirati mogućnosti oblaganja zidova i podova keramičkim pločicama prostora poslovne i ugostiteljske namjene kao što su kancelarijski prostori odnosno caffe barovi i restorani, a sve potrebne ideje za to klijenti mogu crpiti iz postavke ovog showroom-a. Jedan od zadnjih trendova je također prelazak sa prirodnih tvrdih podova na keramičke ili porcelanske pločice koje izgledaju kao tvrdo drvo. Uz toliko mogućnosti završnih podnih obloga ove pločice omogućavaju dodatnu eleganciju i ljepotu podova koje se održavaju bez problema.

Unutar showroom-a nalazi se moderni caffe corner/čajna kuhinja koji je sa namjerom ostavljena otvorena i involviran u prostor enterijera a sve sa ciljem kako bi se ponovo pokušalo dočarati klijentu upotreba keramike oko kuhinjskih elemenata koji se u zadnje vrijeme sve manje i manje pojavljuju u enterijeru.

U cijelom prostoru showroom-a interijer salona će biti obložen sa preko 100 kolekcija keramičkih pločica najboljih proizvođača iz Italije i Španije, renomiranih svjetskih firmi kao što su Cifre, Savoia, Zenon Solid Surface, Ceramica, Azulejos Benadresa, Hansgrohe, Panaria, Cristal Ceramicas te proizvođačima sanitarne opreme Unitas, Geberit, Viega, Liv, Keramag i Inka. Dizajn kolekcija obuhvata različite stilove: etno, klasika, moderni stil itd. a svi oni se mogu harmonično kombinovati u bilo koji enterijer. Ove obloge se smatraju jednim od najboljih i veoma su traženi kako među dizajnerima tako i među svim individualnim klijentima.

Iskusno i talentovano osoblje dizajna spremno će Vam pomaći u sastavljanju lijepog i jedinstvenog projekta, bilo da je riječ o velikom ili malom prostoru, koristeći proizvode koji se pridržavaju najstrožih standarda. Sa pouzdanim i izuzetnim konsultacijama vezanim za dizajn i ideju uređenje Vašeg prostora sigurno ćete dobiti pesonalizovanu uslugu koja će prevazilaziti Vaša očekivanja.

Misija showroom-a je uvijek biti u toku najnovijih dostignuća u oblasti podnih i zidnih obloga.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top