Poslovno-sportski centar Trnovo

Projekat Poslovno-sportski centar Trnovo
Investitor Ministarstvo privrede KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Opština Trnovo
Projektant Aksa d.o.o. Zenica
Nadzor  
Izvođač Almy-Transport d.o.o. Zenica, Mavas d.o.o. Mrkonjić Grad, Duol d.o.o. Brezovica, Elan invent d.o.o. Begunje na Gorenjskom
Lokacija Bjelašnica
Površina Objekat: 11.784,87m2; Tereni: 24.493,56m2; Parcela: 11.2151,42 m2
Početak radova August 2018.
Završetak radova 2020.
Vrijednost projekta 16.991.676,00 KM
Kontakt http://trnovo.ba

Bosnian Flag

U sjevernom dijelu kompleksa biti izgrađen nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istočne strane. Iza nje nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce. U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Pored će biti napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će također biti pokriven prirodnom travom. Uz to će biti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena.

U sastavu centralnog objekta bit će sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte. Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će hotel imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

Planirano je da radovi na izgradnji ovog centra počnu u augustu 2018. godine i da budu završeni za dvije i po godine.

 

 

Top