Sportsko - rekreativni centar Dobrinja

Projekat Sportsko - rekreativni centar Dobrinja
Investitor Opština Novi Grad Sarajevo
Projektant IPSA Institut d.o.o. Sarajevo
Nadzor I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo
Izvođač Unigradnja d.d. Sarajevo
Lokacija Dobrinja
Površina 0,84ha
Početak radova Septembar 2016.
Završetak radova 2018.
Vrijednost projekta Ca. 3 miliona KM
Kontakt http://novigradsarajevo.ba

Bosnian Flag

Lokacija na kojoj će se graditi Sportsko-rekreacioni centar Dobrinja se nalazi u naselju Dobrinja, na lijevoj obali rijeke Dobrinje, preko puta ishodišne kuće Hadžihalilovića i u blizini Dobrinjske gimnazije. Površina obuhvata iznosi 0,84ha.

Urbanističkim projektom je predviđena izgradnja velikog otvorenog bazena i manjeg bazena za djecu. Pored toga planirani su i drugi sadržaji poput sportskih terena za odbojku na pijesku, te pratećih ugostiteljskih sadržaja.

Realizacija ovog projekta vrlo je značajna za Opštinu Novi Grad, ali i naselje Dobrinja, koje ima više od 30. 000 stanovnika, a kojem trenutno nedostaje sličnih sadržaja.

Idejnim projektom je planirano da bazen služi kao jedna multifunkcionalna ploha, koja u toku zime može biti pretvorena u klizalište, a u periodu u kojem nije moguće kupanje na otvorenom, moći će se koristiti kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl.

Također, planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30 posto ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske opštine.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top