Sunny Land

Projekat Sunny Land
Investitor Sunny Land d.o.o.
Projektant Unis Institut - Istočno Sarajevo
Nadzor Unis Institut - Istočno Sarajevo
Izvođač H.M.I. Inženjering
Lokacija Sarajevo - Zlatište
Površina 1.750 m2 (glavni objekat)
Početak radova 2015.
Završetak radova 2017.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://sunnyland.ba

Bosnian Flag

„Sunny Land“ je zabavni park u kojem će dominirati „Alpine coaster“, zabava slična "vozu smrti" u luna parkovima, samo što radi na principu gravitacije: sjednete u dvosjed na šinama koji vas prirodnim padom doveze do kraja „piste“. Kompleks će imati parking kapaciteta 100 parking mjesta.

Osim Alpine coastera, koji je projektovala i napravit će za tu vrstu zabave najjača firma na svijetu, njemački Wiegand, u sklopu „Sunny Landa“ bit će i tri objekta, šetalište i jezero sa vodopadom. Staza Alpine coastera bit će duga 600 metara. Iako nije najduža, bit će tehnološki i u svakom drugom pogledu najbolja u Europi. Glavni objekat zauzimat će prostor od oko 1.750 kvadratnih metara, a sastojat će se od restorana tipa Vapiano, slastičarne i aktivne igraonice za djecu koja će zauzimati prostor od oko 500 kvadratnih metara.

U sklopu „Sunny Landa“, bit će i VIP salon gdje će goste služiti konobari uz malo više cijene, a na samom početku Alpine coastera bit će suvenirnica i prodavnice. U Sunny Landu posao će dobiti najmanje 70 ljudi, sve radove izvodit će domaće firme, a ugrađena oprema bit će od vrhunskih svjetskih proizvođača. Prema najavama investitora, cijene hrane i pića neće se razlikovati od onih u gradu, a vožnja Alpine coasterom koštat će 5 KM.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top