BP Apartmani Bjelašnica

Projekat BP Apartmani Bjelašnica
Investitor Baša Prom d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor Arting BH d.o.o. Sarajevo
Izvođač Hadžić - gradnja d.o.o. Sarajevo
Lokacija Bjelašnica
Površina  
Početak radova Maj 2018.
Završetak radova Maj 2019.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://bprom-nekretnine.ba

Bosnian Flag

Objekat „BP apartmani “ nalazi se u mjestu Babin Do, na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici. Objekat zajedno sa susjednim objektima čini jednu arhitektonsku-kompozicionu cjelinu. Padina parcele koja vizure usmjerava prema hotelu Maršal i obližnjoj šumi, a prije svega na Bjelašnicu, planinu prepoznatljiva obrisa, te položaj objekta bili su prvi i jedini uvjeti u procesu osmišljavanja novog objekta. Kolski pristup objektu omogućen je novoplaniranom saobraćajnicom sa jugo-zapadne strane. Planiran je i saobraćaj u mirovanju u blizini obekta na način da je uz saobraćajnicu planirano 9 parking mjesta. Planirani objekat će biti snabdjeven sljedećom infrastrukturom: elektro – energetskim napajanjem, telefonskom mrežom, vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Sastoji se od ukupno 19 apartmana površine od 27,57 m2 do 77,13 m2 raspoređenih na četiri etaže. 15 apartmana je dvostrano orijentirano a 4 apartmana imaju trostranu orijentaciju i vizure na centralni dio Babinog dola, borovu šumu, hotel ‘’SMUK’’ i okolne objekte. Apartmani su orjentirani ka sjevero-istoku i sjevero- zapadu u zavisnosti od pozicije na etaži, tako da su svi korisnici u jednakoj poziciji - imaju povoljno osvjetljenje i pogled.

Na suterenskoj etaži se nalaze ostave/skijašnice, te četiri apartmana sa galerijama pozicionirana prema hotelu Maršal i okolnoj šumi . Portali od poda do stropa omogućavaju direktnu vezu sa prirodom prema kojoj su orijentirani. Portali će se ugrađivati sa vanjskim roletnama koje pružaju zaštitu od prekomjernog sunčevog zračenja i pružaju potpuni mir. Jako je bitno napomenuti da se objekat nalazi u najmirnijem dijelu Babinog dola i daleko od buke i ljudi. Ova četiri apartmana su jako atraktivna zbog dizajna sa galerijom, što u enterijeru izgleda jako efektno. Obzirom da se objekat gradi u dva nivoa, apartmani koji nose oznaku suterena su u stvarnosti na visini prizemlja ili prvog sprata. Svaki apartman posjeduje ostavu već uključenu u kvadraturu apartmana po koeficijentu 0,75% . Na prizemnoj etaži ali i na sljedeće dvije (prvi sprat i potkrovlje) je smješteno po pet apartmana.

Predviđeno je da se svi apartmani griju na struju, ali i svi apartmani budu opremljeni sa dimnjačkim kanalom za rezervni način grijanja na čvrsto gorivo.

Za ovaj projekat trenutno ne postoji video zapis...
 

 

Top