Centar Srebrna lisica

Projekat Centar Srebrna lisica
Investitor Bosman d.o.o., Emission d.o.o., Gros H&G d.o.o., Body Art d.o.o., Grakop d.o.o., Biofarmed d.o.o., Krups d.o.o., Neimari d.o.o., Opština Trnovo
Projektant Studio NON STOP
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Bjelašnica
Površina 15.844,95 m2
Početak radova 2015.
Završetak radova 2018.
Vrijednost projekta Ca. 16 mil. KM
Kontakt http://trnovo.ba

Bosnian Flag

Olimpijska ljepotica Bjelašnica već slijedeće sezone će imati novi sadržaj. Radi se o novom apartmanskom naselju Srebrena lisica. Biće to jedinstven turistički kompleks. Cilj je da sa budućim sadržajima ova planina bude atraktivna tokom cijele godine. Cjelokupno naselje imat će površinu od oko 15.800 kvadratnih metara.

Projektant je firma NonStop, koja je projekt radila prije šest godina, ali sada je u saradnji s opštinom doradila projekat kako bi napravili arhitektonsko-urbanističku kompoziciju. Ovo naselje apartmanskog tipa okružuje jedan pješački trg. Ispod trga će biti smještene garaže, sa 86 mjesta. Osim paviljona, naselje će imati poslovne sadržaje, ugostiteljske objekte i prodavnice. Objekti će biti u skladu sa okolinom i planinskim ambijentom, fasada će biti od drvenih ploča, dok će krov biti aluminijski, zeleno-sive boje. Prizemlje budućeg naselja će biti od kamena.

Za ovaj projekat trenutno ne postoji video zapis...
 

 

Top