Courtyard Marriott Hotel

Projekat Courtyard Marriott Hotel
Investitor OPIC & Lake d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Skenderija
Površina 7.100 m2
Početak radova 2010.
Završetak radova 2015.
Vrijednost projekta 10 miliona EUR
Kontakt  

Bosnian Flag

Projekat se nalazi na reprezentativnoj lokaciji pored zgrade Evropske Komisije, Njemačke Ambasade i EUSR, između ul. Skenderija i ul. Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu. U neposrednjoj blizini objekta nalazi se Parlament Federacije, Uprava grada sarajeva, Grčka Ambasada, Zgrada Vlade kantona Sarajevo, Zgrada Opštine Centar Sarajevo, Kulturno sportski centar Skenderija, kao i zakupci iz Lake Lamela “B” i “C”, Evropska delegacija, EUSR I Njemačka Ambasada.

Sarajevo bi uskoro trebalo da bude bogatije za još jedan brendirani business hotel. U pitanju je hotel Marriott koji će se nalaziti na Skenderiji. Procjenjena vrijednost investicije iznosi oko 10 miliona eura.

Najprije je zamisao bila da se na atraktivnoj lokaciji u centru Skenderije napravi ''embassy house''. Zbog recesije, investitori su odustali od ovog projekta, a onda su se za trenutnu lokaciju zainteresovali brendirani hoteli poput Hilton Gardena, Alofta i Marriotta. Odlučeno je da se gradi hotel Marriott, visokostandardizirani business hotel kakve ima većina metropola u svijetu.

Jednako kao i kod većine hotela, vanjski dio će biti u staklu a investitori procjenjuju da će najveći dio sredstava biti potrošeno na uređenje enterijera gdje će morati biti ispoštovani strogi standardi lanca hotela Marriott.

Predviđeno je da hotel ima 133 sobe i s obzirom da je u pitanju business hotel imaće samo dva apartmana. Hotel Marriott je prvi projekat u Bosni i Hercegovini koji finansira OPIC (Overseas Private Investment Corporation) u vlasništvu američke vlade u partnerstvu sa domaćom kompanijom Lake d.o.o. Sarajevo.

Hotel Marriott neće biti jedini američki hotel u Sarajevu. Planirana je izgradnja još dva, također na atraktivnim lokacijama kao što su Skenderija i Marijin dvor.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top