Kosevo 8 - Residential and Office Building

Projekat Koševo 8 - Residential and Office Building
Investitor Raiffeisen d.o.o. Sarajevo
Projektant Kvadrat d.o.o. Sarajevo
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Koševo 8
Površina 2.500 m2
Početak radova 2009.
Završetak radova 2011.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://raiffeisenbank.ba

Bosnian Flag

Objekat se nalazi u strogom centru grada, u blizini BBI centra, zgrade Predsjedništva, te II gimnazije. Objekat karakteriše vrhunski kvalitet gradnje te luksuzno uređenje stanova. Sve termo i hidro izolacije su vrhunskog kvaliteta materijala, urađene u skladu sa najvišim standardima. Stubišni prostor je prostran, a haustor posjeduje veliki, luksuzni, putnički lift. U sklopu objekta, osim stanova nalaze se poslovni prostori i parking. Sa parkinga je omogućen direktni pristup objektu. Uz svaki stan je moguće kupiti i parking mjesto. Unutrašnja vrata u objektu (stambenim prostorima) su projektovana od drvenih elemenata –štokova od punog drveta i furniranih krila vrata. Unutrašnja vrata u poslovnim prostorima su od „ALU“ bravarije. Ulazna vrata u stanove su protuprovalna i protivpožarna T30. Fasadni otvori su zatvoreni „ALU“ bravarijom sa termopan staklom i sa prekinutim termičkim mostom i to sve u boji po izboru projektanta. Podovi u stambenim prostorima su završno obrađeni gotovim kvalitetnim prvoklasnim parketom u sobama, hodnicima i dnevnom boravku ili keramičkim pločicama prve klase u kupatilima, kuhinji, i protukliznim keramičkim pločicama na terasi.

Pod u suterenu i prizemlju je projektovan sa finalnom oblogom od keramičkih pločica. Stubište je također projektovano sa finalnom oblogom od keramike, a gazišta i čela su obložena sa kamenim pločama. Kao materijali konstruktivnog sistema projektovani su standardni građevinski materijali kao što su armirani beton i opekarski elementi. Nosiva konstrukcija projektovana je sa A.B. zidovima debljine 30cm u podrumskom dijelu i 20cm na ostalim etežama, A.B. pločama d=20cm i d=25cm i A.B. gredama 20x65cm i 20 x50cm kao horizontalnim konstruktivnim elementima. Objekat je temeljen na temeljnoj ploči=60cm. Zidovi suterena i temeljna ploča je betonirana sa aditivima koji daju vodootpornost betonu tako da suteren nije klasično izoliran.

Unutrašnji zidovi su zidani sa opečnim blokovima 10,0cm, pojedini zidovi u sanitarijama su rađeni od vodootpornih gipskartonskih ploča sa finalnom oblogom od keramike. Iza kombi bojlera zidan je zid od siporexa 10,0cm.Vanjski zidovi su zidani opečnim blokovima 20,0cm i 25,0cm. Dio ulazne-ulične-zapadne fasade je projektovan kao termofasada 10,0cm, dio kao strukturalna aluminijska fasada, a dio kao alucobond fasada u dvije boje po izboru projektanta 15,0cm i 12,0cm. Termoizolacije su projektovane na fasadnim i krovnim površinama, kao i u samom objektu na kontaktu grijanih i negrijanih prostora, te su spriječeni svi termički mostovi u objektu. Zvučna izolacija rađena je na podovima i to kao plivajući pod sa elastificiranim EPS-om.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top