Agram poslovni objekat - Bihać

Projekat Poslovni objekat "Agram"
Investitor AGRAMINVEST d.o.o. Mostar
Projektant ARCHING d.o.o. Bihać
Nadzor ARCHING d.o.o. Bihać
Izvođač ŽGP d.d. Sarajevo
Lokacija Bihać
Površina 21.000 m2
Početak radova 2015.
Završetak radova 2018.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://agram-invest.h

Bosnian Flag

2015. godine centar Bihaca postaje veliko gradilište. Na samoj obali Une, hrvatska kompanija "Agram" gradice veliki poslovni objekat od 21.000 m2. Bice to objekat koji ce dominirati novouredenom centralnom gradskom zonom, rekli su iz kuce "Projekt" iz Banja Luke, koja je uradila urbanisticki projekat.

Zgrada "Agrama" imace od 12 do 14 etaža, sa 6 podzemnih etaža za parking. Predvideno je da one dijelom budu javne, a dijelom za korisnike ove poslovne zgrade.

Bihać, koji je nedavno dobio status grada i sve više poklanja pažnje buducim investicijama, vec ima uredeno šetalište, a radovi predvidaju da se šetalište preko Trga poveže sa obalom rijeke Une. Centralni dio sada je uveliko opterecen saobracajem, pa ce taj problem biti riješen podzemnim parkingom.

Prostor oko buduceg "Agram"-ovog objekta takode de biti ureden zelenim površinama i mobilijarom. Kako je rijeka blizu, bice uredena i njena obala.

Izgradnja ovog velikog objekta iziskuje, naravno, ulaganje i u potrebne saobracajnice, komunalnu i telekomunikacijsku infrastrukturu, a sve u cilju da ovo u potpunosti bude ureden prostor, maksimalno rasterecen saobracajem. Namjera je da ovo bude prijatna i moderna cjelina. S obzirom na to da Bihac nema još zgrade ove spratnosti, bice to velika investicija za grad.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top