GP Put - Poslovni objekat

Projekat GP Put - Poslovni objekat
Investitor GP Put d.d. Sarajevo - Nexe Grupa
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Sarajevo Centar
Površina 3.240 m2
Početak radova 20010.
Završetak radova 2012.
Vrijednost projekta Ca. 6 miliona KM
Kontakt  

Trenutno nema dostupnih projektnih vizualizacija...

Bosnian Flag

U užem centru Sarajeva, u ulici Branilaca Sarajeva (Opština Centar) privodi se kraju izgradnja poslovnog objekta firme GP Put. Objekat se nalazi preko puta parking prostora Narodnog pozorišta, buduće podzemne garaže i uklopljen je između dva već postojeća stambeno-poslovna objekta.

Nakon rušenja ostataka stare zgrade, u martu 2007. godine, pristupilo se dodatnim istraživanjima geomehaničkih karakteristika tla na osnovu čega su dobijena mišljenja projektanta o metodi obezbjeđenja iskopa, što je bilo neophodno zbog susjednih objekata koji su u trošnom stanju.

Objekat čine dvije suterenske etaže sa parking prostorom i platformom za parkiranje automobila, prizemlje i četiri poslovne etaže. Konstrukcija objekta je sačinjena od armirano-betonskih horizontalnih i vertikalnih nosivih elemenata, stubova, ab platna, greda i ploča. Objekat je glavnom fasadom orijentisan prema jugu.

Bruto površina objekta iznosi 3.240 m2, a netto površina 2.039 m2, od čega prizemlje zauzima 436 m2, poslovni prostori 1.379 m2, a garaže 224 m2.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 5.77 miliona KM.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top