Regionalni Centar UIO BiH - Tuzla

Projekat Regionalni Centar UIO BiH
Investitor Uprava za indirektno oporezivanje
Projektant Tehno biro d.o.o. Tuzla
Nadzor  
Izvođač STRABAG d.o.o. Sarajevo
Lokacija Tuzla
Površina  
Početak radova 2012.
Završetak radova 2014.
Vrijednost projekta 6 miliona KM
Kontakt http://www.uino.gov.ba

Bosnian Flag

Uprava za indirektno oporezivanje započela je 25. juna 2012. godine izgradnju zgrade Regionalnog centra u Tuzli, a završetak svih radova, tehničkog prijema i opremanja zgrade očekuje se do kraja juna 2013. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi šest miliona KM, a izvođač radova koji je odabran na javnom tenderu je kompanija ''Strabag'' Sarajevo.

Sredstva za izgradnju Regionalnog centra Tuzla, kao i za izgradnju Regionalnog centra Mostar, bila su osigurana u budžetu UIO na poziciji za kapitalna ulaganja još 2008. i 2009. godine, ali nisu bila iskorištena sve do 2011. godine.

Nedavno je pokrenuta inicijativa za izgradnju objekata u Tuzli i Mostru, gdje je zgrada već zavšena i u toku je njeno opremanje. Pored ova dva pomenuta regionalna centra, na prijedlog UIO Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj 12. juna 2012. godine usvojio Odluku o odobravanju projekata višegodišnjih kapitalnih ulaganja UIO.

Ova Odluka podrazumijeva da će u toku 2012. godine biti kupljeno zemljište za zgradu sjedišta UIO i regionalnog centra u Banja Luci, a u toku 2013. godine izgradnja objekta. Također u toku 2013. godine planirana je kupovina zemljišta za zgradu Regionalnog centra UIO u Sarajevu, čija izgradnja je planirana do kraja 2014. godine.

Na ovaj način će do kraja 2014. godine biti riješen problem smještaja kapaciteta Uprave za indirektno oporezivanje u sjedištu i sva četiri regionalna centra.

Podsjećamo, današnji smještajni kapaciteti UIO nalaze se u objektima koji su Upravi dani na korištenje od strane entitetskih vlada ili u iznajmljenim poslovnim prostorima za službenike i iznajmljenim skladišnim prostorima, za čiji najam UIO godišnje iz budžeta plati 1 milion KM. Ovih troškova u budžetu UIO neće biti kada se izgradi sjedište i sva četiri regionalna centra Uprave za indirektno oporezivanje.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top