×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vuksac11/public_html/images/stories/gradska_arena_zenica/visual
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/gradska_arena_zenica/visual

Gradska arena Zenica

Projekat Gradska Arena Zenica
Investitor Opština Zenica
Projektant Studio Aksa d.o.o. Zenica
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Kamberovića polje - Zenica
Površina 11.000 m2
Početak radova 2007.
Završetak radova 2009.
Vrijednost projekta 36 miliona KM
Kontakt http://arenazenica.com

{gallery}gradska_arena_zenica/visual{/gallery}

Bosnian Flag

Smještena na atraktivnoj lokaciji PSC-a Kamberovića polje, u čijem okruženju se nalazi stadion „Bilino polje“, shoping centar i prateći hotelski objekti. Ova funkcionalna građevina je na poprištu zbivanja, izložena mnogim posjetama, kako od strane sportskih aktivista, muzičkih zvijezda, novinara i medijskih kuća, tako i od strane mnogobrojnih posjetilaca i gostiju iz Bosne i Hercegovine, i van njenih granica.

Arena Zenica je svečano otvorena 20. Marta 2009. godine

Važnost ovakve građevine je neprocjenjiva. Arena, kao univerzalna dvorana, raspolaže kapacitetom od 6.100 sjedećih mjesta, a za vrijeme koncertnih aktivnosti, Arena je u mogućnosti primiti i do 11.000 posjetilaca.

U predvorju Arene, posjetioci se mogu osvježiti u caffe clubu i svoje slobodno vrijeme upotpuniti druženjem uz bilijar.

Arena pruža mogućnost rekreacije, raspolažući salom za stoni tenis, odakle se pruža pogled na zelenilo prirode Kamberovića polja.

Pored navedenog, tu su i tri poprečna terena različitih podloga, što pruža mogućnost organizacije velikog broja sportskih manifestacija, gdje se istovremeno sportske ekipe mogu takmičiti u:

- malom nogometu - na umjetnoj travi vrhunske kvalitete ili na PVC podlozi;

- tenisu i odbojci - na PVC podlozi; te

- rukometu i košarci na parketu.

U sferi odvijanja kulturnih manifestacija, Arena je idealno mjesto za organizovanje kino-projekcija, pozorišnih predstava, izložbi, festivala, izbora ljepote, promocije studenata, smotre folklora, priredbi, karnevala i sl. U sastavu Arene nalazi se i WELNESS centar.

Neizostavan aspekt u sklopu asortimana Arene je i PRESS centar, koji pored press konferencija izvrsno može služiti namjeni održavanja konferencija, seminara, predavanja, te promotivnih aktivnosti. Za događaje koji zahtjevaju usluge cateringa, prostora za prijem, kao i zabave nakon manifestacija, posjetioci će uživati u ugodnom ambijentu namjenjenom za VIP goste.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

Top