Jahorina Eco Wellness

Projekat Jahorina Eco Wellness
Investitor  
Projektant Urban Kravos d.i.a.
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Jahorina
Površina 1.500 m2
Početak radova  
Završetak radova  
Vrijednost projekta  
Kontakt  

Bosnian Flag

Opština Trnovo završila je idejni projekat "Jahorina Eco Wellness" koji ima za cilj unaprijediti turističku ponudu bh. ljepotice Jahorine, potvrdila je Mira Tepavčević, stručni saradnik za informisanje i društvene djelatnosti u Opštini Trnovo.

Budući Wellnes centar zauzimat će površinu od 1.500 m² i planiran je u okviru Regulacionog plana Jahorina na lokalitetu Obućina bare, na nadmorskoj visini od oko 1.650 m.

Wellnes Centar na Jahorini pružat će idealne uslove za odmor, rekreaciju i relaksaciju. Kako bi turistima olakšala dolazak i omogućila prijatniji boravak, opština Trnovo je do sada realizovala nekoliko projekata na Jahorini, odnosno izgradila je saobraćajnice i parking, kišne i fekalne kanalizacije i javnu rasvjetu.

Tepavčević kaže kako je Opština Trnovo osim idejnog projekta, pripremila i svu potrebnu dokumentaciju.

"Zbog teške ekonomske situacije nažalost projekat je još na listi čekanja, jer traži milionska ulaganja", ističe Tepavčević, pojašnjavajući kako je realizacija zamišljena kroz javno-privatno partnerstvo, između opštine i potencijalnog investitora, gdje bi opština preuzela obavezu za zemljište, rentu i uređenje.

Ona kaže kako vrijedi u ovaj projekat investirati, prvenstveno zbog blizine glavnog grada države, koji se nalazi na 28 kilometru od Sarajeva, dok je od glavnog grada Srbije udaljen 320 kilometara, a od Zagreba (Hrvatske) 350 kilometara.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top