Podzemna garaža i trg - Stari grad

Projekat Podzemna garaža i trg - Stari grad
Investitor Opština Stari Grad Sarajevo
Projektant Coning d.o.o. Sarajevo
Nadzor EMNA d.o.o. Sarajevo
Izvođač DŽEKOS d.o.o. Sarajevo & DEBOS d.o.o. Sarajevo
Lokacija Stari Grad
Površina 5.000 m2 garaža + 3.500 m2 trg
Početak radova 25.03.2019.
Završetak radova Septembar 2019.
Vrijednost projekta 5,7 miliona KM
Kontakt http://starigrad.ba

Bosnian Flag

Gradnja podzemnih garaža na prostoru preko puta Vijećnice u Šahinagića ulici, ukoliko budu ispunjeni svi neophodni uslovi, trebala bi početi na proljeće 2014. godine. Podzemne garaže, kako je to sadržano i u izvedbenom projektu, imale bi 155 parking mjesta, a ujedno bi bio riješen i nadzemni dio garaža. Izvedbeni projekt uradila je firma Coning u saradnji s Ministarstvom saobraćaja KS i Opštinom Stari Grad.

Procjenjena vrijednost projekta je 5,7 miliona KM. Izgradnju će finansirati Opština Stari Grad i Ministarstvo saobraćaja KS ako se postigne dogovor. U suprotnom će Opština uzeti manji kredit.

Izvedbeni projekat je predstavio Mirsad Hodžić, voditelj sektora za projektovanje firme Coning.

Podzemna garaža će biti izgrađena na površini od 3.500 kvadratnih metara. Nadzemni dio je planiran za gradnju trga i zelenih parkovskih površina sa sadržajima za djecu. Javna garaža je planirana na dvije podzemne etaže s površinom od 5.000 kvadrata i 155 parking mjesta. Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet.

Drveće u parku će biti zamijenjeno novim, a travnati dio sadašnjeg parka će biti znatno veći. Trg će biti popločan, a nova bina će se koristiti za sve manifestacije i stajat će tokom čitave godine. Na trgu koji će površinom biti najveći u KS bit će postavljeni i vodoskoci.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top