Bauhaus Sarajevo

Projekat Bauhaus Sarajevo
Investitor BAUHAUS GmbH & Co. KG
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Novi Grad Sarajevo
Površina 40.000 m2
Početak radova  
Završetak radova  
Vrijednost projekta 40 miliona KM
Kontakt http://bauhaus.info

Bosnian Flag

Poznati njemački lanac trgovina građevinskog materijala i opreme za kuće Bauhaus uskoro će otvoriti svoj prvi maloprodajni objekat u BiH.

Na tržište BiH Nijemci namjeravaju ući u velikom stilu: izgradnjom modernog maloprodajnog objekta džinovskih dimenzija na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu, na zemljištu koje je donedavno pripadalo sarajevskoj tvornici Žica u Novom Gradu. Bauhaus je od Žice kupio 40.000 kvadratnih metara a njihov prodajni objekat prostirat će se na oko 20.000 kvadratnih metara. Sarajevska investicija Bauhausa (izgradnja objekta i okolinsko uređenje) teška je oko 40 miliona KM. Njemački poslodavac direktno će otvoriti oko 200 novih radnih mjesta u Sarajevu, ne računajući lokalne poslovne partnere i dobavljače koji će preko mreže Bauhausovih trgovina dobiti priliku za plasman svojih proizvoda. Prodajna mreže Bauhausa obuhvata 220 maloprodajnih objekata u 15 evropskih država (računajući i BiH), a važno načelo poslovne politike Bauhausa jeste saradnja s lokalnim dobavlajčima koji se kvalitetom i cijenama mogu uklopiti u poslovne standarde njemačke kompanije. U slučaju BiH, Bauhaus je posebno zanimljiv za drvoprerađivače: u trgovinama Bauhausa zastupljeno je čak 1.000 proizvoda od drveta. Bauhaus je u evropskim razmjerama prepoznatljiv po tome što na jednom mjestu nudi više od 120.000 proizvoda, u pravilu tri put više od konkurencije. Kako smo doznali, Bauhaus će najkasnije do kraja marta formirati menadžment za vođenje poslovnih operacija u Sarajevu, a izgradnja prodajnog objekta trebala bi započeti sredinom godine.

Prvi maloprodajni objekat Bauhausa u Sarajevu biće iz serije "a formata“, dakle najvećih maloprodajnih objekata koje njemačka kompanija podiže u glavnim gradovima države.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

Top