Sarajevo City Center

Projekat Sarajevo City Center
Investitor Al Shiddi Group
Projektant Sead Gološ dia. - Grupa ARH
Nadzor Zarka d.o.o. Sarajevo
Izvođač ANS Drive d.o.o. Sarajevo
Lokacija Marijin Dvor
Površina 100.000 m2
Početak radova 2009.
Završetak radova 2018.
Vrijednost projekta 100 miliona KM
Kontakt http://sarajevocitycenter.com

Bosnian Flag

Na početku 2009. godine, izgradnja više od 100 000 m² velokog Sarajevo City Centera je počela. Ovo desetine miliona konvertibilnih maraka vrijedno zdanje se gradi na bazi vrhunskih arhitektonskih i građevinskih rješenja te će predstavljati prepoznatljiv landmark kako u Sarajevu tako i u Bosni i Hercegovini pa i u cijelom regionu.

Šoping centar sa hipermarketom i zabavnim sadržajem ima ukupnu površinu od oko 38 000 m2 i zahvata dio Centra koji se prostire paralelno sa glavnim gradskim bulevarom. Sve radnje u prizemlju,na prvom i drugom spratu postavljene su uzduž nove pješačke promenade, tako da s njom čine cjelinu.

Hotel zahvata jugo-zapadni dio Sarajevo City Centra. Iznad prizemnog dijela uzdize se 18 spratova sa 220 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba najviše klase, te ekskluzivnim kraljevskim apartmanima, restoranima, kafeterijama, bazenima, wellnessom i drugim luksuznim sadržajima.

Pristup uredskim prostorima raznih veličina i namjena omogućen je kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transverzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u poslovni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamenta i Vlade Bosne i Hercegovine koje se nalaze u neposrednom susjedstvu.

Više od 1100 parkirnih mjesta biti će dostupni na 5 etaža podzemne garaže uređene prema najnovijim sistemima parking- tehnologije.