Epsilon - Stambeni objekat

Projekat Epsilon - Stambeni objekat
Investitor Babić d.o.o. Jablanica
Projektant Plan d.o.o.
Nadzor Plan d.o.o.
Izvođač Babić d.o.o. Jablanica
Lokacija Buća Potok
Površina  
Početak radova 2011.
Završetak radova 31.12.2012.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://babic-jablanica.com

Bosnian Flag

Na lokalitetu Buća Potok u Opštini Novi grad o toku je izvođenje radova na izgradnji stambenog objekta. Predviđena je gradnja objekta kapaciteta 70 stambenih jedinica raspoređenih na sedam etaža i 59 garažnih mjesta u suterenskom i prizemnom dijelu objekta. Objekat će biti izgrađen po najnovijim evropskim standardima, opremljen gasnim instalacijala, te instalacijama centralnog grijanja. Vertikalna komunikacija, pored stepeništa, osigurana sa dva lifta kapaciteta šest osoba.

Stambeni objekat EPSILON pruža izbor od 70 jednosobnih, dvosobnih, trosobnih i dupleks stanova kvadratura od 49,7m2 do 77,50m2 i 6 dupleks stanova od 72,45m2 do 111,85m2. Posebna pažnja pri projektovanju je posvećena kreiranju maksimalno iskorištenog prostora unutar svake stambene jedinice. Fokus projektanata je bio da stambene jedinice posjeduju prostrana kupatila i velike lođe/balkone, što dodatno pozitivno utiče na ugođaj u stambenim jednicama. Osim toga stanari imaju mogućnost kupovine 59 nadkrivenih parking mjesta u zajedničkoj garaži na dvije etaže, kao i 16 vanjskih parking mjesta.

Projekat EPSILON se odlikuje visokim evropskim standardima gradnje. Ugrađeni materijali, počevši od fasadnog sistema sa izvrsnim toplotnoizolacijskim svojstvima i kvalitetne vanjske stolarije do prvoklasnog hrastovog parketa i sanitarnih uređaja, garantuju budućim vlasnicima dugoročno zadovoljstvo kupovinom jedne od stambenih jedinica.

Lokacija:

Ukoliko želite živjeti na mirnoj i sigurnoj lokaciji koja se istovremeno nalazi nedaleko od glavnih saobraćajnica i stanica gradskog saobraćaja (tramvaja) onda je ovo izvrsna lokacija za Vas.

Najbliža tramvajska stanica je udaljena svega cca 300-400m ili 5 minuta hoda, dok se najbliže autobusko stajalište nalazi svega 30m od stambene zgrade.

Udaljenost od 10 minuta hoda obuhvata sadržaje kao što su:

• centar Otoka (tržni centar, pijaca i dom zdravlja)

• Olimpijski bazen

• centar Čengić Vila (okretaljka, igralište, Osnovna škola) tramvajska stanica Čengić Vila i Otoka

• centar Buća Potok ( interx, tržni centar, pijaca, Srednja škola, ambulanta, apoteke)

Sadržaj:

Objekat sadrži dvije spojene lamele A i B spratnosti P+5+M (dupleks stanovi). Svaka etaža sadrži deset stambenih jedinica. Podrum i suteren su zatvoreni parking prostori povezani vanjskom polukružnom rampom na istočnoj strani objekta. Na zapadnoj strani objekta je smješten otvoreni parking prostor. Ulaz u objekat, koji je okružen ozelenjenim površinama se nalazi na južnoj strani. Objekat EPSILON sadrži 2 lifta za 8 osoba, koji silazi u podzemnu garažu. Liftovi kao i sve komunikacije za prilaz platou, ulazak u stubište i pristup stanovima su prilagođeni za ulazak osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima.

Dvosoban stan

Površina od 49m2 do 52m2

Sadržaj (predsoblje, dnevni boravak+ trepezarija, kuhinja, spavača soba, kupatilo, balkon.)

Trosoban stan

Površine od 59m2 do 79m2

Sadržaj (predsoblje, dnevni boravak+ trepezarija, kuhinja, 2 spavača soba, degažman, kupatilo, balkon.)

6 dupleks stanova

Površine od 72m2 do 111m2

Sadržaj (predsoblje, dnevni boravak + trepezarija, kuhinja, 2-3 spavace sobe, degažman, 2 kupatila, balkon.)

Fasadni sistem debljine 9cm sa izvrsnim toplotno-izolacijskim svojstvima. Vanjska stolarija od šestokomornih PVC profila + termoizolacijsko staklo. Zidovi u hodniku prema stanovima su termički zaštićeni. Podovi u stubištu su obloženi kamenom. U svakom hodniku je vatrodojava, hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Sve instalacije imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni. Objekat sadrži dva lift za osam osoba. Kosa krovna konstrukcija sa 15° nagiba i na dvije vode izvodi se od obojenog čeličnog lima sa visokim sjajem.

Plinsko etažno grijanje. Hrastov parket (I klasa) u sobama. Keramičke pločice u predsoblju, kupatilu i balkonu. Sanitarije nježnih i ugodnih linija sa visokom kvalitetom – ugrađeni tuš ili kada, umivaonik, WC školjka. Klima. Sigurnosna vrata. Svaka stambena jedinica ima vlastiti vodomjer i mjerila za potrošnju električne energije i zemnog gasa.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top