KONSA - stambeni objekat

Projekat KONSA stambeni objekat
Investitor KONSA d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor NOOR d.o.o. Sarajevo
Izvođač DŽENA d.o.o. Gradačac
Lokacija Sarajevo
Površina  
Početak radova Septembar 2018.
Završetak radova 2019.
Vrijednost projekta  
Kontakt  

Bosnian Flag

Objekat se nalazi u ulici Terezija 36, u novoizgrađenoj saobraćajnici na lokalitetu Podgaj-Tekija, opština Centar, Sarajevo.Objekat se nalazi na paeceli „S20“, površine 836 m2. Objekat je stambene namjene, sa potrebnim pratećim prostorom za parkiranje putničkih automobila.

Pješački ulaz u objekat je omogućen sa pripadajuće saobraćajnice iz pravca sjevera sa nivoa suterena -1. objekat je vertikalno povezan komunikacijskim stepeništem, požarnim stepeništem i liftom, koji silazi u sve etaže.

Projektovana spratnost 2SP5 (suteren na nivou -2 + suteren na nivou -1 + prizemlje + 5 spratova) je u skladu sa regulacionim planom i urbanističkom saglašnošću. U tlocrtu objekat ima pravougaoni oblik, čije maksimalne gabaritne dimenzije iznose 34 x 16 metara. Visina objekta je 18,22 m.

Ukupno je projektovano 33 stana različite strukture i kvadrature se kreću od dvosobnih, dvoiposobnih, trosobnih i četverosobnih stanova. Neto površine se kreću od 54 do 102 m2

U okviru parcele, slobodan pješački prostor je ozelenjen, popločan i oplemenjen visokim i niskim zelenilom i urbanim mobiljarom, tako da će imati ulogu otvorenog javnog prostora.

Ravni krov je riješen kao prohodan ozelenjeni ravni krov, sa direktnim izlascima iz stanova na 5. spratu na pripadajuću terasu.

Saobraćaj u mirovanju – parkiranje je riješeno u okviru parcele i to kroz dvije etaže parking garaža u suterenima, čiji kapactet iznosi 34 parking mjesta. Na otvorenom su planirana još 2 parking mjesta.

Fasada objekta utopljava se po sistemu „Sto Therm Clasic“ debljine d=15cm, obojena je u bijelu boju sa završnom žbukom „Stolit K“ debljine zrna 2mm. Završna obrada fasade u dijelu garaža radi se tehnikom „VALPAINT, Rococo Travertino“ napravljenim od mramorne prašine, gdje se imitira kamen i veliki formati ploča u određenom ritmu. Ograde na lođama urađene su u kombinaciji staklo – čelik, gdje su bijeli ogradni elementi u obliku mreža dali poseban karakter fasadi.

Zidovi između dva stana projektovani su kao sendvič zidovi sa propisnom termikom i zvučnom izolacijom od 52dB. Također zidovi stanova prema negrijanom prostoru su termički izolovani.

Podovi su projektovani kao plivajući sa završnom obradom zavisno od karaktera pojedine prostorije. U sanitarnim prostorima i na balkonima i lođama projektovana je protuklizna keramikau fleksibilnom ljepilu. Podovi hodnika i komunikacijskog stepeništa projektovani su u kamenu.

Od opreme su predviđeni sanirarni elementi. U sklopu svakog stana, obično u dnevnom boravku riješena je i klima, kao pojedinačni split sistem.

Ulazna vrata u stanova, projektovana su kao protuprovalna, zvučno izolovana i otporna na požar, t=30 min. Unutrašnji otvori projektovani su u stolariji.

U objektu se predviđaju instalacije vodovoda i kanalizacije, jake i slabe struje, te mašinske instalacije. Grijanje će biti riješeno etažno, sa gasnim kondezacijskim kombi bojlerima. Objekat če se priključiti na komunalnu infrastrukturu kao što su gradska kanalizacija, gradski vodovod, gas, električna energija, ptt, kablovska televizija itd.

Za ovaj projekat trenutno ne postoji video zapis...
 

 

Top