Mala Aleja

Projekat Mala Aleja
Investitor Butmir d.o.o. Sarajevo
Projektant Dom SPI
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Ilidža
Površina 11.000 m2
Početak radova 2009.
Završetak radova 2011.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://butmir.ba

Bosnian Flag

Objekat je smješten u Maloj Aleji u najljepšem dijelu ilidžanske oaze poznatom po termalnim izvorima koji su koristili stari Rimljani, čije su prirodno bogatstvo i ljepote prepoznali i turisti širom svijeta kao i stanovništvo sarajevske kotline i šire regije.Objekat se nalazi u blizini Općine Ilidža, Doma zdravlja Ilidža, srednje i osnovne škole, tramvajskog i autobuskog terminala, tržnog centra, pošte, više banaka i prodavnica različitog sadržaja kao i ilidžanskog parka, sa odličnom saobraćajnom i svakom drugom infrastrukturom neponovljivom na ovim prostorima. Ovaj stambeno-poslovni objekat, koga čine 3 lamele je spratnosti:

Lamela „A“: 2x suteren(garaže), prizemlje + 6 etaža

Lamela „B“: 2x suteren(garaže), prizemlje + 10 etaža

Lamela „C“: 2x suteren(garaže), prizemlje + 6 etaža

Ukupna površina objekta: 11.000 m². Broj parking mjesta je 85, u zatvorenoj zajedničkoj garaži. U prizemlju su predviđena tri ulaza u stambene dijelove sa po jednim liftom u lameli „A“ i „C“ i dva lifta u lameli „B“ koji kreću od garaža. U prizemlju objekta nalazi se desetak poslovnih prostora različitih kvadratura i namjena o kojih svaki posjeduje sanitrarni čvor. U lameli „A“ i „B“ nalazi se 80 moderno opremljenih stanova (30+50), kvadrature od 49 m² do 107 m² orjentisanih uglavnom prema jugoistoku i jugozapadu.

Kod izgradnje se koriste savremeni, moderni i kvalitetni materijali, naročito se vodi računa kod završne obrade zidova i podova. Hrastov parket I klase na podovima, španska keramika modernih dimenzija i dezena, moderni i kvalitetni sanitarni uređaji, legrandova elektro oprema, kvalitetna toplinska izolacija, fasadna bravarija, staklo vrhunskog kvaliteta itd.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top