Mihrivode - Residential Complex / Stambeni Kompleks

Projekat Mihrivode - Residential Complex / Stambeni Kompleks
Investitor BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo
Projektant Doksat d.o.o. Sarajevo
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Mihrivode
Površina  
Početak radova 20010.
Završetak radova 2012.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://bbirealestate.ba

Bosnian Flag

U toku je projektovanje i priprema izgradnje stambenog kompleksa na Mihrivodama. Radi se o 3 stambena objekta sa po 15 - 18 stambenih jedinica. Objekat se nalazi na području Općine „Stari Grad“ – Ulica Alije Nametka, bivša Frontovska.

Lokacija: Područje Općine „Stari Grad“ – Ulica Alije Nametka, bivša Frontovska.

Osunčanost parcele tokom cijelog dana, orijentacija istok – zapad Stanovi su opremljeni svim instalacijama za savremeno stanovanje:

Liftovi od nivoa garaže do posljednjeg sprata

Etažno grijanje putem plinskog kombi bojlera i sistema radijatora. Tim sistemom je riješena i topla sanitarna voda u kupatilima i kuhinjama.

Alternativni električni bojler za sanitarnu vodu.

klima kojom je predviđeno klimatiziranje prostora dnevnog boravka i trpezarije. Vanjske jedinice su na fasadi sakrivene maskama.

Prvoklasna vanjska stolarija i bravarija

Unutrašnja ulazna vrata protivprovalna, dimonepropusna, protivpožarna, I klase, požarna otpornost T-90 min.

Fasada termoizolaciona d-10 cm

Stanovi imaju etažno grijanje preko plinskog kombi bojlera i sistema radijatora sa ugrađenim mjernoregulacionim setom za svaki stan sa tačnim prikazom potrošnje ovoga energenta pri zagrijavanju stambenih prostora. Tim sistemom je riješena i topla sanitarna voda u kupatilima i kuhinjama. Postoji i alternativni električni bojler za sanitarnu vodu.

Svaki stan ima svoju klima jedinicu kojom je predviđeno klimatiziranje prostora dnevnog boravka i trpezarije. Vanjske jedinice su na fasadi sakrivene maskama.

Podovi se izvode sa termoakustičnom izolacijom, plivajućom podlogom od estriha te kvalitetnom završnom obradom: dvoslojnim parketom klase hrast i keramikom prve klase. Zidovi stambenih prostorija su gletovani i bojeni visokokvalitetnim paropropusnim eko bojama.

Fasada će biti izvedena kao thermo-fasada d-10 cm od prvoklasnih materijala koji garantiraju trajnost, ekološki su neškodljivi i obezbjeđuju ugodan ambijent življenja.

Objekti su projektovani u jednostavnim građevinskim masama, koje treba da doprinesu vizuelnim kvalitetima lokaliteta Mihrivode. Cijeli stambeni kompleks je atraktivan i nenametljiv za okolinu. U arhitektonskom smislu objekti su projektovani tako da se uklope u postojeću arhitekturu.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

Top