Nova Avlija

Projekat Nova Avlija
Investitor Vektor Integra d.o.o. Sarajevo
Projektant Kvadrat d.o.o. Sarajevo
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Stari Grad
Površina  
Početak radova 2012
Završetak radova 2013.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://www.vektor-nekretnine.ba

Bosnian Flag

Predmetni objekat nalazi se u strogom centru Sarajeva između ulica Edhema Mulabdića i Jaroslava Černija u Opštini Stari Grad, samo 100m udaljen od sarajevske katedrale.Kolski ulazi u objekat omogućeni su iz ulice Edhema Mulabdića i Jaroslava Černija i to na način da je kroz garažu napravljen spoj ove dvije ulice. Ovakav vid saobraćajnog rješenja obezbjeđuje lak pristup objektu iz bilo kojeg smjera uprkos jednosmjernom saobraćaju karakterističnom za ovaj dio grada. Pješački ulaz u objekat je na zapadnoj strani objekta iz ulice Edhema Mulabdića.Lokacija objekta smještena je u najužem centru grada, nedaleko od najvažnijih gradskih sadržaja, a istovremeno izolovana od gradske buke i gužve.

Stambeno-poslovni objekat Nova Avlija u ulici Edhema Mulabdića ima suteren i pet nadzemih etaža. U suterenu objekta nalazi se garaža sa 23 parking mjesta, na prizemlju se nalaze dva poslovna prostora i tri stana a na ostalim spratovima se nalazi još 19 stanova različitih kvadratura i dispozicija.

U ponudi su mali dvosobni stanovi na prizemlju i prvom spratu, te trosobni i četverosobni stanovi na ostalim spratovima. U ponudi su i atraktivni dvoetažni stanovi. Osnovna karatkeristika ovog objekta je da svi stanovi imaju avlije, natkrivene terase ili lođe. Projektom je maksimalno iskorišten potencijal gradske lokacije u smislu obezbjeđivanja kvalitetnih vizura i osunčanja svakog stana, te formiranja otvorenih uređenih prostora u cilju stvaranja ambijenta ugodnog za život.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top