OKI Residential Complex Dobrinja

Projekat OKI Residential Complex Dobrinja
Investitor OKI d.o.o. Sarajevo
Projektant Sead Gološ d.i.a. - Grupa Arh
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Dobrinja
Površina 14.000 m2
Početak radova 2007
Završetak radova 2012.
Vrijednost projekta 12 miliona EUR
Kontakt http://okisarajevo.ba

Bosnian Flag

Dobrinja Exclusive nudi 96 stambenih jedinica, u rasponu od 56 m2 do 192 m2, smještenih u šest lamela, međusobno povezanih garažnim prostorom i pješačkim platoom. Visok standard gradnje i kvalitet materijala, kao i posebna pažnja pri projektovanju, rezultiralo je kreiranjem lijepo uređenog prostora sa mnogo prirodnog svjetla unutar stambenih jedinica.

Stambeni objekti su projektovani i građeni prema najmodernijim standardima gradnje i izgrađeni su kao kompleks zatvorenog tipa.

Od ostalih parcela je ograđen betonskim zidom visine h= 2,5m, a ulazi u kompleks će biti pod nadzorom i sa rampom na pristupnom putu sa mogućnošću ulaska samo za stanare.

Na zgradi će biti postavljena termoizolaciona fasada stiroporom debljine 10 cm. Fasadna bravarija je aluminijska po sistemu SCHUCO AKS NOVONIC 60 za prozore i ASS 50 za klizna vrata, ostakljena termopan staklom 4+16+4 mm low E za prozore i 6+12+lamistal 6mm low E za visoke pozicije.

Klizna vrata na fasadnoj bravariji će imati ogradu od kaljenog stakla d=12mm koje će inoksnim nosačima biti fiksirani na fasadnu bravariju.

Opšavi krovnih greda i konzola, prozorskih konzola i klupica se izvode od pocinčanog plastificiranog čeličnog lima u tamnoj boji.

Na stambenim lamelama krovovi su ravni. Krov garaže služi kao prohodni ozelenjeni plato sa prostorima za sjedenje i igru dok je saobraćaj zabranjen za sva vozila osim vozila hitne pomoći i vatrogasna. Pristup na plato je omogućen preko rampe i stepeništa.

Hidroizolacija na krovu, lođama, kupatilima izvedena je bitumenskom ljepenkom u dva sloja sa predhodnim hladnim premazom bitulitom.

Svi stanovi u objektima su zaštićeni od gubitaka toplote tako da su zidovi stubišta obljepljeni stiroporom d=5cm, dok su stanovi u suterenu zaštićeni od hladnoće iz garaže, gdje je plafon garaže na mjestima gdje se nalaze stanovi obložen stiroporom d=10cm.

Svi podovi u stanovima su plivajući sa stiroporom debljine 4cm. Završne podne obloge u kupatilima, kuhinjama, ostavama, lođama i stubištu su keramičke pločice, I klase italijanske proizvodnje, dok je u ostajim prostorijama u stanovima klasični hrastov parket debljine 2,1cm, brušen i lakiran lakom na bazi vode.

Zidovi u kupatilima su rađeni od keramičkih pločica do plafona.

Ulazna vrata su protivprovalna, od čeličnog lima u boji tamnog oraha. Unutrašnja sobna vrata su od bukovog furnira, obostrano šperovana, tonirana sadolin mat lakom.

Grijanje stanova i sanitarne vode je ostvareno preko kotlovnice koja se nalazi u objektu B1. Svaki stan ima svoj kalolimetar i vodomjer za obračunavanje potrošnje.

Stanovi orjentisani prema jugu imaju klima jedinice kojima je predviđeno klimatiziranje prostora.

Sva oprema kupatila , vodokotlići, WC školjke,armaturne česme , tuš kabine, kade naručeni su od renomiranih proizvođača kao što su: Viega, Hans Grohe, ...

Lokacija stambenog kompleksa Dobrinja Exclusiv je izuzetno dobro povezana javnim gradskim saobraćajem sa ostalim dijelovima grada, tako da je najbliže stajalište udaljeno samo 150 metara od zgrade. U blizini je tržni centar Merkator, supermarketi, osnovne škole, pošta, trolejbuska i autobuske stanice, sportsko-rekreativni centri, te više ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život uz izvrsnu infrastrukturnu povezanost sa centrom Sarajeva.

UK Flag

This residential complex is settled on a hill side zone next to the Olympic village “Dobrinja” in a new part of Sarajevo. Complex is composed of six residential buildings organized on one level underground perking with 100 lots. Each residential unit is designed in modules, that enables different use of residents from 60 sqm up to 180 sqm per unit depending on market demands. Main characteristic of architectural concept are large glass elements in each room and private use of inner court defined in- between buildings.

 

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top