Otoka Residence

Projekat Otoka Residence
Investitor Ahaeti d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Otoka
Površina  
Početak radova Januar 2018.
Završetak radova Februar 2019.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://ahaeti.ba

Bosnian Flag

Gradnja stambeno-poslovnog objekta „OTOKA RESIDENCE“ je započela u januaru 2018. godine, a okončanje projekta i useljenje se očekuje u februaru 2019. godine. „OTOKA RESIDENCE“ je objekat spratnosti Po+P+4, sa ukupno 16 stanova i dva poslovna prostora. Obezbjeđen je i dovoljan broj parking mjesta za stanare zgrade u sklopu zatvorene podzemne garaže, a pristup samom parking prostoru i garaži je kontrolisan rampom i garažnim vratima, a ulaz u objekat video nadzorom.

Pristupni put za objekat je povezan sa glavnom saobraćajnicom Džemala Bijedića. Sam objekat obzirom na mali broj stanova omogućava privatnost i izolaciju od užurbanog svakodnevnog života, ćemu doprinosi i betonska ograda visine 1,5m sa tri strane, ali samo 50m od objekta Vi ste već u centru novogradskog dešavanja sa sadržajima koji su potrebni za svakodnevne životne potrebe, kao i edukaciju, ali i razonodu i zabavu.

U blizini lokacije objekta nalaze se stanice za javni gradski prevoz (tramvajska stanica i stanica komercijalne i autobuske linije), tržni centar, različiti ugostiteljski sadržaji, prodavnice različite namjene, dom zdravlja, te osnovna i srednja škola, kao i nekoliko vrtića za djecu različitog uzrasta. Ako se želite opustiti ili razonoditi, u blizini objekta imate i Olimpijski bazen, atletsku stazu i parkove za šetnju, odmor i uživanje.

Na jednoj etaži će biti smještene četri stambene jedinice različite kvadrature. Svaka stambena jedinica je povezana sa glavnim hodnikom do kojeg se dolazi stepeništem i niskošumnim liftom nosivosti do 10 osoba. Svaki stan imat će postavljena kvalitetna protpuprovalna vrata, a unutrašnja stolarija moderne bijele boje će biti od punog drveta. Vanjska petokomorna stolarija sa troslojnim low-e staklima ispunjenim argonom i kvalitetna termo i zvučna izolacija doprinosti će u potpunosti smanjenju potrošnje energije unutar stanova. Svi stanovi će biti energetski neovisni sa obezbjeđenim satovima i digitalnim termostatima, kako za grijanje (plinsko – etažno) tako i za rashladne elemente u stanu. Podne obloge u stanu će biti od kvalitetnog hrastovog parket i italijanske keramike I klase, a sanitarne prostorije će biti opremljene visokokvalitetnom sanitarnom opremom sa tuš kabinama izvedenim kao slobodnostojeća kabina sa tuš kanalicom i pregradom od lamistal stakla.

Za ovaj projekat trenutno ne postoji video zapis...
 

 

Top