Panamera SPO

Projekat SPO "Panamera"
Investitor Panamera d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Ilidža
Površina 7.000 m2
Početak radova 2014.
Završetak radova 2016.
Vrijednost projekta 15 miliona KM
Kontakt http://panamera-bosnia.com

Bosnian Flag

Sredinom 2014. godine su otpočeli pripremni radovi na izgradnji ''najzelenijeg arhitektonskog objekta'' vrijednog 15 miliona KM na Ilidži u blizini stare zgrade Opštine Ilidža.

Radi se o poslovno – stambenom objektu koji će sadržavati oko 70 stambenih jedinica kvadrature od 49 do 110 metara kvadratnih. U prizemlju zgrade su planirani poslovni prostori, a u samom podrumu će biti smješten garažni prostor za 70 vozila. U okviru pripremnih radova srušen je i jedan stari objekat koji se nalazio na lokaciji gradnje.

U Panameri su prije početka realizacije ovog velikog projekta mislili na sve generacije. U neposrednoj blizini budućeg objekta postoji vrtić, a na ovom području do sada nije bilo igrališta za djecu.

Uvažavajući potrebe građana ovog naselja, kompanija Panamera je odlučila napraviti i jedno dječije igralište i ukoliko bude mogućnosti i sportski teren koji će moći koristiti svi, a ne samo kupci stanova.

Također, imajući u vidu prirodni ambijent u kojem se gradi i predivno zelenilo samog okruženja, investitor se obavezao da će kompletan prostor oko zgrade napraviti tako da neće odudarati od zelenila koje okružuje pomenuti ambijent. Sve to podrazumijeva uređenje zemljišta, sadnju ukrasnih stabala i cvijeća, postavljanje fontane, klupa, uređenje saobraćajnice oko objekta.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top