Sarajevo Tower

Projekat Sarajevo Tower
Investitor ANS Drive d.o.o.; Smart Invest d.o.o.
Projektant Argentaria d.o.o. Sarajevo
Nadzor ZARKA d.o.o. Sarajevo
Izvođač ANS Drive d.o.o. Sarajevo
Lokacija Novo Sarajevo
Površina 76.000 m2
Početak radova 2017.
Završetak radova 2019.
Vrijednost projekta 100 miliona KM
Kontakt http://sarajevotower.ba

Bosnian Flag

U Pofalićima, jednom od najljepših sarajevskih naselja, kompanije "Smart Invest" i "ANS Drive" uskoro počinju gradnju "Sarajevo Tower"-a. U najvišu stambeno-poslovnu zgradu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te dvije kompanije uložiće 100 mil KM.

Locirana u krugu bivše fabrike "Vaso Miskin – Crni", zgrada će imati 26 spratova i tri podzemne etaže.

Za tri podzemne etaže, na kojima će biti smješteno oko 507 parking mjesta. Također, predviđen je i određeni broj vanjskih parking mjesta.

Na prva tri sprata je predviđen tržni centar sa sadržajima koji će zadovoljiti i najprobirljivije. Osim velikog marketa, tržni centar će na oko 10.000 kvadratnih metara ponuditi i butike, restorane, zanatske radnje, zdravstvene ordinacije, kao i zabavne sadržaje.

Stanovi su rasporođeni od 3. do 26. sprata. Na prvih osam etaža stambenog dijela zgrade (od 3. do 11. sprata) predviđeno je da svaki sprat ima po 22 stana. Na narednih 10 etaža (od 12. do 22.) na svakoj etaži je 18 stambenih jedinica, dok će se penthausi nalaziti na 23. i 24. spratu, kao i na 25. i 26. Planirano je da se druga etaža penthausa projektuje u dogovoru sa kupcima, kako bi se prostor maksimalno prilagodio njihovim željama. Nakon što bude završen, "Sarajevo Tower" će imati više od 350 stambenih jedinica.

"Sarajevo Tower" će se nalaziti između ulica Džavida Haverića i Kolodvorska. Saobraćajni pristup zgradi je nešto na što je obraćena posebna pažnja i uradilo se sve kako bi se spriječile gužve i saobraćajni "čepovi". Tako je izlaz iz podzemnih garaža na ulicu Džavida Haverića sa sjeverne strane, dok je na južnoj strani predviđena nova saobraćajnica okomita na objekat koja spaja južni izlaz iz podzemnih garaža i Kolodvorsku ulicu. Saobraćaj u mirovanju je riješen podzemnim garažama i vanjskim parkinzima na nivou prizemlja, a kojima je omogućen prilaz i sa sjeverne i južne strane "Sarajevo Tower"-a.

 

Top