''Slatina'' - Stambeni kompleks

Projekat Stambeni kompleks "Slatina"
Investitor BH Bauunternehmungs d.o.o.
Projektant BH Bauunternehmungs d.o.o.
Nadzor A Projekt - Sarajevo
Izvođač ELHA Gradnja d.o.o.
Lokacija Kromolj - Sarajevo
Površina  
Početak radova Mart 2014.
Završetak radova Mart 2016.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://bhbau.com

Bosnian Flag

Stambeni kompleks Slatina Park (Kromolj) se nalazi u Sarajevu, Općina Centar. U blizini kompleksa nalazi se park Betanija, fudbalski stadion Koševo, Olimpijska dvorana Zetra, mnogobrojni tereni za sport i rekreaciju, osnovna i srednja škola, obdanište, ZOO vrt „Pionirska dolina“, univerzitet, te klinički centar Sarajevo. Investitori kompleksa su Bedro i Fuad Hasanović.

 

Ono što stambeni komleks "Slatina-park" čini primamljivim za život su mir, tišina, osunčanost tokom čitavog dana, odličan, nezaklonjen pogled na grad, a ujedno i blizina gradskog jezgra koja je udaljena samo par minuta vozilom. Kompleks čini 6 zgrada sa po 18 stambenih jedinica ( dvosobnih, trosobnih i četvorosobnih ) što stanarima daje osjećaj urbane privatnosti. Kompleks je povezan sa gradom redovnim gradskim prevozom.

 

Vodilo se dosta računa o kvalitetu, funkcionalnosti i estetici ugrađenih materijala, kao što su: vanjsko-unutrašnja stolarija, keramika, parket, liftovi, vanjske i unutrašnje ograde, elektro i vodo instalacije, sistem zagrijavanja po najsavremenijim "eko" standardima, termo-zvučna fasada, aluminijske žaluzine sa dodatnom zaštitnom mrežicom protiv insekata i kolor staklima punjenih argonom, te vanjsko uređenje.

 

 

 

 

 

 

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top