SPO Centar Oaza

Projekat SPO Centar Oaza
Investitor Synergetic d.o.o. Sarajevo
Projektant I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo
Nadzor I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo
Izvođač INGGRA d.o.o. Sarajevo
Lokacija Kemal begova
Površina  
Početak radova August 2016.
Završetak radova Decembar 2017.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://centaroaza.ba

Bosnian Flag

SPO CENTAR OAZA sastoji se od dvije lamele, gdje je na mezaninu, pet etažnih jedinica, i mansardi predviđeno ukupno 50 stambenih jedinica kvadrature 50 m2 do 150 m2. Stanovi su isprojektovani tako da budu funkcionalni i praktični, ali prije svega da vam pruže prijeko potrebnu udobnost i zadvoljstvo stanovanja i rada. Investitor je opciono ponudio i stambene jedinice preko 150 m2, koje će se projektovati na osnovu iskazane potražnje.

Kemal begova je sporedna ulica, ali spaja vrlo značajne tačke centra Sarajeva, i to je ono što je čuva od vreve i buke grada, uprkos tome što ste od iste udaljeni samo par minuta. Nalazi se u jednom od rijetkih područja centra grada kojem ne manjka zelenih travnatih površina, što ovu lokaciju čini pravom oazom u centru. Konstrukcijom i položajem objekta ta će se oaza sačuvati.

U jednom dijelu prizemlja predviđeni su poslovni prostori, koji su orjentisani prema Kemal begovoj. Pristup garažama ispod nivoa zemlje je također direktan iz ulice Kemal begova, ograničen elektronskom rampom.

Unutarnjem dvorištu objekta tj. ulazima u objekat kao i dodatnim individualnim garažnim i parking mjestima se može pristupiti isključivo kroz pasaž objekta, što je kontrolisano putem fizičkog obezbjeđenja, te će utapajući elektronski stubovi ograničiti pristup vozilima. Na ovaj način su sigurnost, privatnost i mir stanara zagarantovani.

 

 

Top