Stambeni objekti K-37; K-36; K-35; K-34

Projekat Stambeni objekti K-37; K-36; K-35; K-34
Investitor Fond KS za izgradnju stanova
Projektant IPSA Institut Sarajevo
Nadzor  
Izvođač Almy gradnja d.o.o. Zenica
Lokacija Šip
Površina  
Početak radova Decembar 2016.
Završetak radova Juli 2018.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://fondstan.ba

Bosnian Flag

Na atraktivnoj lokaciji Šip u mjesecu decembru 2016 godine počela je izgradnja 52 stambene jedinice i 34 garaže u objektima K-36 i K-37.Ova izgradnja predstavlja nastavak kontinuirane izgradnje Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova na ovom lokalitetu gdje je već izgrađeno i useljeno 280 stanova i započeta privredna aktivnost putem naših poslovnih prostora. Povoljnosti stambenog rješavanja putem Fonda Kantona Sarajeva za izgradnju stanova ogledaju se u najnižim cijenama kvadratnog metra i odgođenoj mjesečnoj otplati bez kamata. Posebne povoljnosti se odnose na pripadnike boračke populacije. Spratovi u objektima se sastoje od P+S+M (prizemlje,sprat,mansarda) različitih površina.Objekti posjeduju lift, balkone sa klimatiziranim stanovima.

Tehnički opis:

Konstrukcija armirano betonska-zidova u oba smjera.Međuspratna konstrukcija armirano betonska.Pregradni zidovi zidani sa siporerx blokovima.Fasadni zidovi zidani sa siporex blokovima, sa fasadnom termikom i finalno obrađenom dekorativnom žbukom.

Vertikalna komunikacija dvokrako ab.stubišta i lift. U jezgru vertikalne komunikacije smješteno je i protivpožarno ab.dvokrako stubište. Dnevni boravci imaju lođu sa ogradom visine 1 metar od al.profila sa ispunom od lameliranog stakla. Stanovi imaju zasebna brojila za struju, vodu i plin, smješteni u ormarićima u zajedničkim prostorijama. Protivprovalna i protivpožarna ulazna vrata stana. Etažno plinsko radijatorsko grijanje sa digitalnim termostatom i kombinovanim bojlerom.

Vanjska stolarija drvena sa mogućnošću otvaranja oko vertikalne i horizontalne osovine sa termoizolirajućim staklom 4+16+4. Unutarnja vrata-drvena, podovi u sobama i hodniku su od lameliranog parketa. Podovi u kupatilu su od kvalitetne keramičke pločice i opremljenio kvalitetnom sanitarnom opremom/ležeća kada,umivaonik WC šolja sa ugradbenim vodokotlićem.Montažni ventilacioni otvori su predviđeni u svim kupatilama i kuhinjama koji nemaju prirodnu ventilaciju..

 

 

Top