Stambeno-poslovni objekat Libero

Projekat Stambeno-poslovni objekat Libero
Investitor Rebuilding d.o.o. Sarajevo
Projektant Projektni biro Arhitekt d.o.o., autor: Sead Hadžibeganović d.i.a. saradnik: Edvin Barčić d.i.a.
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Hotonj
Površina 3.500 m2
Početak radova Oktobar 2013.
Završetak radova Septembar 2014.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://rebuilding.ba

Bosnian Flag

Počeli su radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta “Libero” - Hotonj. Ovaj projekat predstavlja nesvakidašnju sintezu modernog načina življenja sa izrazito mirnom sredinom u kojoj preovladavaju stambeni porodični objekti. Zaseban kutak za najmlađe zajedno sa neposrednom blizinom supermarketa, osnovne škole, pošte, autobuske stanice, te sportsko-rekreativnog centra kao i ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život uz izvrsnu povezanost sa centrom Sarajeva, čini “Libero” idealnim izborom kako za porodice tako i za aktivne mlade ljude.

U cilju da se potencijalnim kupcima olakša rješavanje stambenog pitanja, projektovane su jednosobne, dvosobne i trosobne stambene jedinice optimalne veličine i funkcionalne dispozicije nastojeći pri tome da stambeni prostor bude iskorišten na najbolji način. Korištenje visokokvalitetnih materijala i opreme; između ostalog 5-komorna vanjska stolarija, prvoklasni parket slavonski hrast, enterijerska furnirana duplošperovana vrata “D&L”, kvalitetna protuprovalna italijanska vrata marke “Bertoni”, kvalitetna italijanska keramika, te posebnog komfora u vidu lifta iz zajedničke garaže, garantuju budućim stanarima uživanje visokog kvaliteta življenja dugi vremenski period.

Spratnost objekta:

Suteren (podzemna garaža) + Prizemlje + 3 sprata.

Prizemlje će biti poslovnog karaktera i namjenjeno je za izdavanje u zakup odabranom trgovačkom lancu za potrebe super-marketa. Parkiranje za goste i zaseban kutak za djecu.

Prvi sprat će sadržavati poslovne prostore.

Drugi i treći sprat imaju namjenu kolektivnog stanovanja sa 22 stambene jedinice.

Lokacija:

Lokacija stambeno poslovnog objekta se nalazi u ulici Donji Hotonj. Preko puta objekta smještena je „HIFA-petrol“ benzinska pumpa, a sam objekat postavljen je paralelno uz autobusku, odnosno buduću (i nekadašnju) trolejbusku stanicu. Zbog izlaza na magistralni put M18, autobuske stanice, pošte, osnovne škole i ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život, “SPO Libero” je nezaobilazni centar stanovništvu ovog naseljenog mjesta. U neposrednoj blizini nalazi se sportsko-rekreativni centar koji nudi terene za tenis, mali fudbal i druge sadržaje.

Naseljeno mjesto Hotonj, sa cca. 6000 stanovnika, je udaljeno cca. 7km od centra Sarajeva, a 2km od centra Vogošće te zbog toga predstavlja idealan kompromis između užurbanog života u urbanoj sredini i mirne lokacije za stanovanje.

Sadržaj:

Suteren: kolektivna garaža sa 18 parking mjesta

Prizemlje: poslovni prostor

1. sprat: poslovni prostori

2. i 3. sprat: stanovi sljedećih specifikacija:

Jednosobni: 42,76m2

Dvosobni: 42,34m2, 43,30m2, 45,63m2, 46,73m2, 55,30m2, 55.51m2

Trosobni: 59,29m2, 59,78m2, 64,05m2

„SPO Libero“ svojim gabaritom formira slovo „L“ tako da je svojom najdužom frontalnom fasadom, orijentisan prema magistranom putu Sarajevo–Vogošća, dok je ka pristupnoj saobraćajnici okrenut sa unutarnjom fasadom koju formiraju dvije fasade unutarnjeg dvorišta. Objekat je podijeljen u tri funkcionalne cjeline koje su praktično podijeljene po etažama i to tako da je kolektivna garaža smještena u suterenskoj etaži, poslovni segment objekta koji se proteže na prizemnoj i 1. etaži i stambeni dio objekta koji je smješten na 2. i 3. etaži. Shodno tome svaka funkcionalna cjelina ima svoj odvojen pristup i ulaz-izlaz.

Kolektivna parking garaža je povezana sa stambenim dijelom objekta i rezervisana je samo za stanare objekta, dok te dvije cjeline uopšte nisu vezane za poslovni dio objekta. Sa magistralnog puta Sarajevo-Vogošća, preko sporedne saobraćajnice koja prolazi pored objekta, planira se otvaranje pristupa saobraćajnici ka nagibnoj kosini (rampi) sa nagibom nešto manjim od 12% koja vodi u suterensku etažu gdje se nalazi garaža sa 18 parking mjesta. Sa sporedne pristupne saobraćajnice se dolazi u dvorište objekta koje će imati vanjski parking prostor sa zasebnim dijelovima za posjetioce stanara objekta i za posjetioce i korisnike poslovnih prostora, te odvojen kutak za djecu.

Konstrukcija i materijalizacija objekta

Kombinacija armirano-betonskog skeletnog i panelnog sistema vanjskih zidova debljine 20 cm. Nenosivi fasadni zidovi će biti izvedeni od termo-opečnog bloka debljine 25 cm, a svi vanjski zidovi obloženi termičkom akrilnom fasadom. Na prizemlju i prvom spratu (poslovni dio objekta) projektovana je aluminijska bravarija tipa FEAL termo 65 antracit boje, dok je na drugom i trećem spratu (stambeni dio objekta) projektovana PVC fasadna stolarija u bijeloj boji (5-komorni profil ili sl.).

Opremljenost

Plinsko etažno grijanje (Vailant bojler, pločasti Al-radijatori). Unutrašnja stolarija: enterijerska furnirana duplošperovana vrata DOORS&FLOORS. Ulazna vrata za stanove: BERTONI (kvalitetna protuprovalna italijanska vrata). Podovi: parket hrast slavonski I klase, kvalitetna italijanska keramika za stubište i lođe-balkone. Kupatila: kvalitetna italijanska keramika, ugradbeni vodokotlići sa konzolama za WC-šolje, kvalitetne ostale sanitarije. Hidraulični lift iz podzemne garaže. Telefonski priključak. Kablovska TV. Videofon. Priprema za klima uređaj. Zasebno očitavanje potrošnje svih energenata.

Završetak izgradnje i tehnički prijem objekta je planiran najkasnije do 30.09.2014.

 

 

Top