StupCentar - Stambeni objekat

Projekat StupCentar - Stambeni objekat
Investitor Benis d.o.o. Sarajevo
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Stup
Površina  
Početak radova 2011.
Završetak radova 2013.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://benis.ba

Bosnian Flag

Posebna pažnja pri projektovanju je posvećena kreiranju maksimalno iskorištenog prostora unutar svake stambene jedinice. Fokus projektanata je bio da stambene jedinice posjeduju prostrana kupatila i velike lođe, što dodatno pozitivno utiče na ugođaj u stambenim jedinicama.

Sigurnost

Projekt se nalazi u srcu Stupa i okružen je stambenim objektima, osvijetljenim ulicama, poslovnim objektima od kojih većina ima obezbjeđenje, što zajedno daje punu sigurnost stanarima projekta StupCentar. Svaki stan posjeduje Protivprovalna-protivpožarna blindo vrata.

Kvaliteta gradnje

Stambeni objekti u projektu StupCentar kao i same stambene jedinice se odlikuju visokim evropskim standardima gradnje. Ugrađeni materijali, počevši od fasadnog sistema sa izvrsnim toplotno-izolacijskim svojstvima i kvalitetne vanjske stolarije do prvoklasnog hrastovog parketa i sanitarnih uređaja, garantuju budućim vlasnicima dugoročno zadovoljstvo.

Sadržaj

Naselje će se sastojati od četiri zasebne lamele od kojih svaka sadrži prizemlje 6 spratova + potkrovlje koje ima punu visinu stropa. Svaka etaža sadrži sedam do osam stambenih jedinica, osim prizemlja gdje se nalazi pet stambenih jedinca i dva do četiri manja poslovna prostora. Sve lamele sadrže bezšumni lift za 8 osoba, koji silazi u podzemnu garažu. Liftovi kao i sve komunikacije za prilaz platou, ulazak u stubište i pristup stanovima su prilagođeni za ulazak osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima. U ponudi su dvosobni i trosobni stanovi kvadratura od cca. 39 m 2 do cca. 71 m2.

KONSTRUKCIJA

Konstruktivni sistem se sastoji od AB ploča. Vanjski opečni zidovi su od šuplje blok opeke d=25cm. Pregradni unutrašnji zidovi su 12cm.

FASADA

Fasadni sistem debljine 8cm sa izvrsnim toplotno-izolacijskim svojstvima.

OTVORI

Sve pozicije vanjske stolarije su od šesto-komornih PVC profila.

ZIDOVI/PODNE OBLOGE

Zidovi u hodniku prema stanovima su termički zaštićeni. Podovi u ulaznom dijelu hola i sanitarija su prekriveni kamenim podnim oblogama. Pod dnevnog boravaka sa trpezarijom i u sobama je visokokvalitetni hrastov parket I klase.

SANITARIJE

Kupatila i toaleti su opremljeni ugradbenim vodokotlićima i sanitarnom opremom I (Prve) klase.

STUBIŠTE

Upravljanje rasvjetom stubišta vrši se preko stubišnih automata i prekidača postavljenih na stepeništu. Podovi u stubištu su obloženi kamenom. U svakom hodniku je vatrodojava, hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Sve instalacije imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni. Svaka lamela sadrži jedan lift za osam osoba.

KROV

Krov je kosi dvovodni rađen po savremenijim metodama u sljedećim slojevima: monolitna ploča 15cm, 2x5cm stiropol, estrich 5cm, drvena konstrukcija, pokov, izolacija lepenka, falcovani lim 0,6mm.

OSTALO

Svaka stambena jedinica ima vlastiti vodomjer i mjerila za potrošnju električne energije i zemnog gasa.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top