Urban vila Kromolj

Projekat Urban vila Kromolj
Investitor Raiffeisen Leasing
Projektant Kvadrat d.o.o. Sarajevo
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Kromolj
Površina  
Početak radova 2013.
Završetak radova 2013.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://kvadrat.ba

Bosnian Flag

Urban Vila Kromolj je moderan stambeni objekat u naselju Kromolj - opština centar Sarajevo. Ovaj stambeni objekat će imati 8 stanova, po dva na svakoj etaži. U blizini objekta se nalaze javni gradski prevoz, osnovna škola, sportsko-rekreacioni centar Zetra, fakulteti (Medicinski, Stomatološki, Dif ...), zoološki vrt Pionirska Dolina i mnogi drugi sadržaji.

Lokacija objekta je izolovana od gradske vreve gdje se može u potpunosti uživati u svojoj intimi i miru, na udaljenosti od samo pet minuta vožnje automobilom od samog centra Sarajeva.

Urban Vila Kromolj je projektovan kao savremeni objekat kubističke forme. Na fasadi su kombinovani puni i transparentni materijali kao što su staklo, termofasada, kamen i sl.Čitava parcela objekta će biti ograđena ogradom, a sjeverni ulaz će imati ulaznu kapiju.Kroz parcelu će biti omogućena komunikacija od garaža prema ulazu objekta pomoću stepenica.

Pored otvorenog parkinga za stanare, predviđeno je i osam garaža.

Svi stanovi u objektu Urban Vila Kromolj su četverosobni, sa tri spavaće sobe. Kvadrature su sljedeće:

S1 – 111,78 m²

S2 – 111,78 m²

S3 – 103,50 m²

S4 – 96,60 m²

S5 – 103,45 m²

S6 – 102,03 m²

S7 – 103,27 m²

S8 – 102,15 m²

Dnevni boravci stanova su orijentisani na jugozapad. Također treba istaknuti je da svi stanovi imaju veliki panoramski pogled koji se pruža na kompletan grad te i prema području Bare-Šip što daje dodatni kvalitet stanovanju u ovom objektu. Stanovi na spratovima posjeduju lođe dok u prizemlju imaju baštu od cca 90 m².

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top