Studentski dom - Ilidža

Projekat Studentski dom - Ilidža
Investitor Fondacija izvor nade
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Ilidža
Površina  
Početak radova 2011.
Završetak radova 2012.
Vrijednost projekta 2,5 miliona KM
Kontakt http://izvornade.com

Bosnian Flag

Fondacija Izvor nade finansira izgradnju Studentskog doma na Ilidži, čiji je kapacitet 130 mjesta. Objekat se nalazi na lokaciji u blizini saobraćajnice koja povezuje Ilidžu, Butmir i Hrasnicu, pored Termalne rivijere, a namijenjen je talentovanim đacima i studentima koji žele da se školuju, a nemaju dovoljno materijalnih sredstava za to. Zemljište za Studentski dom je kupljeno od Općine Ilidža i plaćeno je oko 300.000 KM. Izgradnja i opremanje koštat će oko 2.500.000 KM, a sredstva će obezbijediti Fondacija putem donacija građana, firmi i institucija iz cijele Bosne i Hercegovine, pa je svaka pomoć i dalje dobrodošla.

Radovi su počeli sredinom novembra, završetak Doma se očekuje do avgusta 2012, tako da će početkom naredne školske godine primiti prve stanare.

Prioritet će imati oni koji imaju dobar uspjeh ili oni koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja. Izgradnja Studentskog doma na Ilidži, na lokaciji pored Termalne Rivijere, počela je u novembru prošle godine. Završetak radova je u septembru.

Moderne prostrane sobe orijentalnog stila samo su dio budućeg izgleda novog studentskog doma na Ilidži kapaciteta više od 100 mjesta. Već su obavljeni razgovori sa studentima. Za smještaj vlada veliko interesovanje. Ipak, prioritet je za - najbolje.

Investicija je vrijedna 2,5 milona maraka. Sredstva su dijelom osigurali donatori iz cijele BiH. Izvođači su završili grube radove, postavljen je krov, a ugrađena je i spoljna stolarija.

Dom će imati kuhinju, bilblioteku sa učionicom, internet i sportske sadržaje.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top