Tuzlanka - stambeno-poslovni objekat

Projekat SPO Tuzlanka
Investitor Tehnograd Company Tuzla
Projektant  
Nadzor  
Izvođač  
Lokacija Slatina - Tuzla
Površina 15.420 m2
Početak radova 2010.
Završetak radova 2013.
Vrijednost projekta  
Kontakt http://tehnograd-company.ba

Bosnian Flag

SPO "TUZLANKA" se gradi u poslovno - sportsko - univerzitetskom centru Slatina - Tuzla. Prilaz objektu je sa južne magistralne saobraćajnice. Ukupna korisna površina objekta iznosi 15.420 m2.

Kompletna izgradnja kompleksa se vrši prema evropskim standardima. Gradi se od prirodnih građevinskih materijala prema YTONG sistemu gradnje, sa vrhunskom toplinskom izolacijom, a zidani dijelovi vanjskog zida su od YTONG termoblokova 30 bez dodatne toplinske izolacije.

Betonski dijelovi konstrukcije se još izoliraju EPS izolacijom tj. stiroporom, kako bi se spriječila pojava toplinskih mostova, dok se pregradni zidovi izvode od materijala YTONG ZP 10, čime je omogućeno lagano postavljanje instalacija i velike uštede u malterisanju pomenutih zidova. Ukupna predviđena količina YTONG materijala za navedeni objekat je oko 2000 m3. Ovaj objekat će imati modernu fasadu, svaki stan svoj mjerni instrument za potrošnju grijanja i vode.

Ukupan broj stambenih jedinica u objektu je 219, u suterenu objekta projektovane su garaže i prateći sadržaji poslovnih i stambenih prostora.

Važno je istaći da ovaj objekat ne ugrožava životnu okolinu odnosno njene prirodne i izgrađene vrijednosti, niti je od bilo kakvog štetnog uticaja za sredinu. Ovo je samo još jedan primjer da se i u BiH može brzo i energetski učinkovito graditi u skladu s najvišim evropskim građevinskim standardima.

U neposrednoj blizini objekta se nalazi SKPC "Mejdan", "TC OMEGA", Dom zdravlja, Vlada TK, zatim slijedeći fakulteti: RGGF, Medicinski, Ekonomski, Tehnološki, Pravni, Farmacija, nekoliko srednjih škola (Građevinska, Hemijska, Mašinsko - zanatska, Ekonomsko - turistička, Gimnazija, dvije osnovne škole i dječiji vrtić.

Trenutno ne postoji video zapis za ovaj projekat...
 

 

Top